De grote inspiratiebron voor Marge Simpson is overleden

PHOTO_NEWS
De moeder van 'The Simpsons'-maker Matt Groening is overleden op 94-jarige leeftijd. Margaret bezorgde haar zoon destijds de nodige inspiratie voor de creatie van het personage 'Marge'.

Een doodsbrief in de lokale krant The Oregonian geeft prijs dat Margaret Groening in alle rust overleed in haar slaap op 22 april. Hoewel ze zichzelf nooit Marge noemde, gaf zoonlief Matt Groening al meermaals toe dat ze de grote inspiratiebron was voor de blauwharige moederfiguur.

Ze werd geboren als Margaret Wiggum, een naam die wellicht een belletje doet rinkelen bij Simpsons-fans. Ze huwde met Homer Groening en zette vier kinderen op de wereld: Matt, Mark, Lisa en Maggie. Net als Marge Simpson had ze ook effectief een zus die Patty heette.

Cartoon
In 1997 deelde Margaret in een interview dat al die namen gewoon een dankbaar hulpmiddeltje waren voor haar zoon en dat ze het ontzettend bizar vond dat mensen dachten dat ze een cartoon was. Toch sprak ze vol lof over het personage dat ze inspireerde. "Ze bedoelt het altijd goed en ze wil dat iedereen gelukkig is. Ze is de bemiddelaar in het gezin", klonk het.

Matt Groening
PHOTO_NEWS Matt Groening
PHOTO_NEWS