De geheime kleurcodes van Better Call Saul al opgemerkt?

Goed opgelet tijdens het voorbije seizoen van Better Call Saul?

Dan zijn u ongetwijfeld ook de kleurcodes opgevallen die de good guys van de bad guys onderscheiden? Indien niet, bekijk dan even bovenstaande video die Netflix gisteren online zette om het procédé uit de doeken te doen. Schrijver Peter Gould verklapte het idee erachter trouwens al in februari: hoe crimineler, hoe roder.

De kleuren en het licht in de advocatenserie hebben dus hun eigen subtiele functie. Wanneer attorney at law Jimmy McGill een juiste beslissing neemt, zal hij eerder in een blauwe tint in beeld verschijnen of iets blauws dragen. Gebeurt het omgekeerde of zien we de advocaat in een slecht daglicht, dan verschijnt hij eerder in een rode tint. Meteen ook de reden waarom de eerste scène, een flash forward waarin Jimmy alweer Gene heet, zwart-wit is, aangezien het personage dan nog neutraal is. Hetzelfde principe gaat op voor de andere personages, zoals bad guy Tuco met het rode shirt en zijn 'abuelita' met het blauwe jasje.

Spelen met kleuren is trouwens niets nieuws voor de makers van de spin-off van Breaking Bad. Ook in die reeks, die zich zes jaar na Better Call Saul afspeelt, had elke kleur zijn functie, zoals blijkt uit deze prachtige infographic.

tdylf.com