Exclusief voor abonnees

De drama’s achter de schermen van ‘Sex and the City’

EPA
‘Beverly Hills, 90210' komt terug naar het scherm. Het was het debuut van scenarist Darren Star, maar nog voor de reeks eindigde, had hij al een nieuw megasucces op antenne: ‘Sex and the City’. De intieme band tussen Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte was een ultiem staaltje acteerwerk, want naast de set waren de actrices minder onafscheidelijk.

Vierenvijftig nominaties voor een Emmy Award, 24 keer genomineerd voor een Golden Globe, en door TIME magazine uitgeroepen tot een van de beste tv-reeksen ooit: de zes jaargangen van het onverslijtbare ‘Sex and the City’ hebben geschiedenis geschreven. “Het heeft televisie tot een nieuw niveau opgetild”, prijst kostuumontwerpster Patricia Field, die voor de fabuleuze couture garant stond. De bedgeheimen, vertrouwelijke ontboezemingen bij ettelijke Cosmpolitans en onbreekbare band van neurotische sekscolumniste en fashionista Carrie Bradshaw, schaamteloze nymfomane Samantha Jones, preutse en zoete Charlotte York en cynische carrièrejaagster Miranda Hobbes tegen de achtergrond van de betere cocktailbars van Manhattan spraken miljoenen vrouwen aan. Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon zullen altijd met hun personages worden vereenzelvigd (tenzij Cynthia alsnog haar ambitie kan waarmaken om gouverneur van New York te worden) maar soms lijkt het erop dat Kim haar oud-collega’s liefst van al met haar Manolo’s te lijf wil gaan. Ze heeft Sarah Jessica zowat de oorlog verklaard, en torpedeerde de derde ‘Sex and the City’-film.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.