Ga naar de mobiele website
^ Top

De 6 'Friends' hadden onrealistisch veel sekspartners

Getty Images
De personages uit de serie 'Friends' hebben op tien jaar tijd flink wat sekspartners bij elkaar geraapt: 135 voor de zes vrienden samen, oftewel gemiddeld 22,5 per 'Friend'. Zoals alles in het leven, zijn ook de sekspartner echter niet 'eerlijk' verdeeld: Chandler, de minst promiscuë van alle vrienden raapte er 10,5 samen, terwijl Joey vijf keer zo vaak van bil ging: 51,5 keer.

Hoe we dat weten? Een zelfverklaarde superfan heeft ze zelf geteld en de resultaten op Reddit geplaatst: bevestigde of sterk geïnsinueerde seks telde voor een punt, onbevestigde seks (zoals bij 'daten') leverde een half punt op.  Dat gaf de volgende rangschikking:

Chandler: 10,5 sekspartners
Ross: 14 sekspartners
Monica: 14,5 sekspartners
Rachel: 15,5 sekspartners
Phoebe: 32,5 sekspartners
Joey: 51,5 sekspartners

De promiscuïteit van de personages verschilt al eens van seizoen tot seizoen: Monica had 9,5 van haar 14,5 sekspartners in het eerste seizoen. Het record van Joey (10,5) wordt geteld in seizoen 3. Seizoen 6 is dan weer hetgene met het minst seksuele activiteit.

Joey en Phoebe
Op het eind van seizoen 2 bleek al dat Joey niet meer kon ingehaald worden, al telde Phoebe in vier seizoenen wel meer nieuwe seksuele partners dan Joey. Sinds Chandler het bed deelde met Monica op het einde van seizoen 4, gebeurde er voor hem niéts meer op seksueel vlak.

 Het is niet de eerste keer dat er geturfd wordt: in 2011 telde een andere fan al eens 85 sekspartners, al beperkte die telling zich wel tot de partners die ook echt hun opwachting hebben gemaakt in de serie. De kloof tussen de Friends is zo wel kleiner: Chandler bengelt onderaan met 9 bedpartners, Joey wint nog steeds met 17 sekspartners.


In beide gevallen hebben de Friends een pak meer sekspartners dan 'gewone' mensen uit een vergelijkbare leeftijdscategorie: volgens Amerikaanse cijfers heeft de gemiddeld man tussen 30 en 44 jaar oud zo'n 6 tot 8 sekspartners gehad. Zelfs 'kneusje' Chandler zit daar nog boven.

Voor de vrouwen is het verschil gemiddeld nog groter:  in het echt rapporteren zij ongeveer 4 verschillende sekspartners, terwijl de vrouwelijke Friends er gemakkelijk 3 tot 8 keer zoveel 'afwerkten'.

Beroemde partners
Deze 'love interests' voor de vrienden werden niet altijd door de minste gespeeld: Chandler (Matthew Perry) had dan wel het minst bedactie, hij mocht 'het' wel doen met Julia Roberts.

Ross (David Schwimmer) kon Rebecca Romijin en Reese Witherspoon aan de haak slaan, Rachel (Jennifer Aniston) kon rekenen op Tate Donovan, Bruce Willis en een lesbisch uitstapje met Winona Ryder.

Joey (Matt leBlanc) deed het onder meer met Brooke Shields, Susan Sarandon, Elle Macpherson en Kristin Davis. Al telt die laatste niet echt: dat was (lang) voor Sex and the City (en dus ook Kristin zelf) beroemd werden.

Phoebe (Lisa Kudrow) kreeg haar kans met Sean Penn, Hank Azaria, Charlie Sheen en zelfs Alec Baldwin. Monica (Courteney Cox) kreeg Tom Selleck.

In 2008 werd 'Friends' samen met 'Sex and the city' genoemd in een wetenschappelijk blad als een serie die seks "glamoureus voorstelt omdat de nadelen, zoals zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen, nauwelijks aan bod komen".

Kristin Davis.
Getty Images Kristin Davis.
Winona en Jennifer.
Getty Images Winona en Jennifer.
Meer over


Meld een bug