Ga naar de mobiele website
^ Top

De 3 wijzen: deze BV's worden de wijzen van dienst

VRT
Na 18 jaar is het op 9 april zo ver: dan keert het legendarische format van 'De 3 wijzen' terug naar het scherm. Dat Kobe Ilsen gastheer van dienst wordt, was al bekend. Maar nu werden ook de namen van de wijzen zelf gelost, en die zijn niet min.

De VRT belooft dat het ijzersterke format van het programma behouden blijft, maar dat het wel in een modern jasje wordt gestoken. Kobe Ilsen zal de kandidaten, de wijzen en de kijkers als galante gastheer door de avond loodsen. Die wijzen zijn trouwens niet van de minste: Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Jeroen Meus, Goedele Wachters, Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Sam Gooris, Marleen Merckx, Peter Van de Veire, Olga Leyers, Rob Vanoudenhoven, Cath Luyten, Bart Peeters, Erik Van Looy, Siska Schoeters, Steven Van Herreweghe, Tine Embrechts, Sven De Leijer, Gert Verhulst, Danira Boukhriss en Lieven Scheire halen hun beste leugentjes naar boven.

Het concept
Twee onbekende kandidaten krijgen allerlei vragen voorgeschoteld en moeten inschatten welke van de 3 wijzen het juiste antwoord geeft. Wie van de wijzen is oprecht en wie maakt iedereen zomaar iets wijs? De vragen gaan van 'Waarvoor dient dit gadget?' tot 'Bestaat deze website echt?'. Daarnaast zijn er ook vaste rubrieken zoals een onderwaterversie van bekende nummers. Daarvoor namen onder meer Bart Kaëll, De romeo's, Belle Perez en Isabelle A al een filmpje op.

De kandidaat die er het best in slaagt waarheid van onzin te onderscheiden, mag naar de finale. Daar vertelt elke wijze een persoonlijke anekdote. Als de kandidaat erin slaagt de drie verhalen perfect in te schatten, wint hij 5.000 euro extra bovenop het al vergaarde bedrag.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Luc Steenmans

    Inderdaad....steeds dezelfde smoelen...gaan toch niet de VTM toer op hoop ik...

  • Werner Cys

    Met het programma heb ik geen probleem , maar met altijd diezelfde smoelen in het panel wel !!

Meld een bug