Exclusief voor abonnees

Dany Verstraeten blikt terug op 30 jaar VTM-nieuws: “Het lachen is de collega’s van de openbare omroep snel vergaan...”

VTM wordt dertig, en de eersten die mogen vieren zijn de mensen van de nieuwsdienst. Met de toepasselijke, driedelige terugblik ‘30 jaar VTM Nieuws’, die vanaf deze week op het scherm komt. “Mijn collega’s en ik waren enkel met VTM bezig”, zegt oerpionier Dany Verstraeten (63) in Dag Allemaal. “Dag en nacht. Ik heb dan ook heel wat relaties zien sneuvelen rond mij.”

Dany Verstraeten valt nooit uit zijn rol als hij ‘VTM Nieuws’ presenteert. Met z’n legendarische monkellachje en ogen die uitstralen dat hij zijn werk met veel liefde doet. Zelfs nu hij al 30 jaar vanaf dezelfde stoel binnen kijkt in dezelfde huiskamer.

“Toch doe ik niet meer dezelfde job als toen”, zegt Dany in Dag Allemaal. “De manier waarop wij het nieuws maken en brengen evolueert elke dag. De technische mogelijkheden die ons vandaag ter beschikking staan zijn totaal niet te vergelijken met de beginperiode. Ik heb dit werk altijd graag gedaan en doe het nog steeds heel erg graag.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jacques De Meulemeester

  Hebben die stouterds met u gelachen Danny? 't Is waarschijnlijk daardoor dat er steeds meer mensen naar de VRT kijken!

 • Danny Holdensrath

  Het nieuws van vtm, alles 3of4 keer zeggen en reklame maken voor eigen programma’s. En nva bashen. Nee dank je.

 • Georges Keusters

  beste nieuwslezer vtm, geraak hem nooit beu, proficiat Dany

 • Heléna Deloo

  Eigendunk is des werelds...

 • Piet Konijn

  VTM, VRT, alle kranten, allemaal brengen ze hun versie van het nieuws....