Dansende dochter Steve Irwin moet bewijzen dat hij dood is

Bindi maakt nog kans op de titel 'dancing star 2015'.
ABC News Bindi maakt nog kans op de titel 'dancing star 2015'.
Bindi Irwin, de 17-jarige dochter van de overleden Australische 'crocodile hunter' Steve Irwin, is in een juridische strijd verwikkeld met de Amerikaanse dansshow Dancing with the Stars. Bindi danst de sterren van de hemel in de talentenjacht, maar zal daar mogelijk geen cent voor terugzien. De minderjarige Australische moet opmerkelijk bewijs verzamelen dat de Amerikaanse rechters moet overtuigen van iets waar niemand aan twijfelt.

Bindi moet een certificaat indienen bij de rechtbank van Los Angeles, waarin staat dat haar vader Steve Irwin werkelijk is overleden. De gewaardeerde bioloog werd in 2006 gedood door de aanval van een pijlstaartrog. Bindi was toen 8 jaar oud.

Zonder bewijs kan zijn blonde dochter niet rekenen op de vergoeding van ABC's Dancing with the Stars, waarin celebrities onder begeleiding van professionele dansers imposante acts neerzetten.

Bindi tekende een speciaal contract voor minderjarigen waarin haar ouders toestemming geven hun rechten over haar inkomsten, die volgens The Mirror neerkomen op 230.000 dollar, op te geven. Bindi's moeder Terri stemt hiermee in, maar de rechter mist het deel van wijlen Steve. "De rechtbank kan nu niet bepalen dat de minderjarige geheel wordt gesteund op basis van de regels uit het contract", luidt het oordeel.

Eerbetoon
Bindi danst in het 21ste seizoen van Dancing with the Stars met vijfvoudig danskampioen Derek Hough. Een maand geleden bracht ze een ontroerend eerbetoon aan haar vader met een dans die symbool stond voor zijn bijzondere leven.

Naast de Australische zijn voormalig Backstreet Boy Nick Carter, actrice Alexa PenaVega, musicalster Carlos PenaVega en Thalysheld Alek Skarlatos nog in de race.

Terri (r) met dochter Bindi en zoon Robert, in 2013.
AP Terri (r) met dochter Bindi en zoon Robert, in 2013.
Het wassen beeld van Steve in Madame Tussaud Sydney.
AFP Het wassen beeld van Steve in Madame Tussaud Sydney.