Danny Verbiest betwijfelt of Samson een toekomst heeft zonder Gert: “Ik denk eraan Samson te laten stoppen”

RV
Danny Verbiest (73), de geestelijke vader en originele stem van Samson, denkt eraan om de sprekende hond op te laten houden. “Ik heb al voorstellen over de toekomst van Samson gekregen, maar ik vind ze niet goed”, zegt hij in de podcast ‘Akkerdjie’. 

Danny Verbiest stampte in 1996 samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon Studio 100 uit de grond. Anderhalf decennia geleden verkocht hij zijn aandeel in Studio 100, maar van het product ‘Samson & Gert’ deed hij geen afstand. Hij is, als bedenker en originele helft van het duo, nog altijd voor de helft eigenaar van het populaire merk. Een toekomst waarin Samson het zonder Gert moet stellen, ziet Danny voorlopig nog niet helemaal zitten. 

“Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen, ja. Als we er verder over nadenken, zal dat waarschijnlijk ook de enige mogelijke oplossing zijn. Het slechter doen dan vroeger of ter plaatse blijven trappelen, willen we niet, en beter doen wordt heel erg moeilijk. Misschien is dat zelfs onmogelijk.”

Dat Gert zijn rol als Gertje van Samson wil afronden, begrijpt de poppenspeler. “Ik vond het meteen een goede beslissing. Ze hebben mij geen toestemming gevraagd, maar dat moet ook helemaal niet. Enkel als ik het echt niet eens ben met een beslissing over Samson, heb ik vetorecht.”

Voor wie zich afvraagt hoe het met Danny Verbiest gaat, is er deze video.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Best ware stoppen denk ik en zeker er geen Verhulst-vervolg aan breien

 • Xenia Robyns

  Samson & Vic

 • Leen Dewitte

  Samson nieuw baasje geven misschien zoon van Gert

 • Emda Lo

  En ervoor waren er nog programma's van Danny. De knutsel club of zoiets...??? Dank je voor de mooie momenten die je me geschonken hebt ☝️

 • Kevin Noël

  Gertje zal er de laatste euro willen uitpersen zie maar naar K3. Danny Verbiest zal ook wel al spijt hebben dat hij zijn aandeel in Studio 100 zo vroeg verkocht heeft.