Daarom stuurde Linda, die zelf lijdt aan SMA, geen SMS voor Pia

Daarom stuurde Linda, die zelf lijdt aan SMA, geen SMS voor Pia
VRT Daarom stuurde Linda, die zelf lijdt aan SMA, geen SMS voor Pia
“Pia, het land heeft jou gered”, zo klinkt het bij de ouders van de 9 maanden oude baby die aan de spierziekte SMA lijdt. Afgelopen nacht werd via een sms-actie het bedrag van 1,9 miljoen binnengehaald. 

Met dit geld kunnen de ouders het medicijn ‘Zolgensma’ kopen die baby Pia mogelijks kan redden. Maar is het allemaal wel zo rooskleurig? Danira praat in ‘Vandaag’ met de 28-jarige Linda Hubrechts, ze leeft al heel haar leven met de ongeneeslijke spierziekte SMA type 2. “Ik heb geen SMS gestuurd omdat ik het oneerlijk vind tegenover de anderen die het niet krijgen. Er zijn er zoveel die een behandeling willen en die niet kunnen krijgen. Het wringt.”
230 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Gesthuizen

  Ik heb ook geen sms gestuurd om dezelfde reden wat met de andere mensen die er last van hebben

 • Maria Scheuts

  Mijn kind alleen is ook egoïstisch.

 • Willem Hendrickx

  voor alle mensen die denken dat die om jaloezie gaat, het gaat hier om het feit dat die befaamde spuit nog in testfase zit en in die fase al 3 babies van gestorven zijn dus nee zij stort niet mee in iets wat mogelijk dodelijk kan zijn, kleine Pia krijgt al een middel die de ziekte stabiliseert en het is dat middel dat vele van die sma patienten nog niet kunnen krijgen. alsook zeiden de ouders dat kleine Pia dit nodig heeft voor een volwaardig bestaan alsof Linda Hubrechts dit niet heeft

 • Elvedina TRGALOVIC

  Dus maw als ik het niet kan krijgen mag niemand het hebben..? Kom Pff gun een mens toch eens iets. De ouders (zoals elk ouder) zouden alles voor hun kinderen doen. Is toch begrijpelijk... Ik ben alvast blij dat het bij 1 iemand is gelukt.

 • Maria Arens

  De overheid moet dit oplossen en niemand anders, pharmaceutica aan banden leggen.