Conservatorium HOGENT en Drama Luca School of Arts strijden om winst in finale van ‘De Campus Cup’

Otto-Jan Ham leidt morgen de finale van 'De Campus Cup' in goede banen.
Canvas Otto-Jan Ham leidt morgen de finale van 'De Campus Cup' in goede banen.
Na 23 afleveringen zijn de twee finalisten van de Canvas-quiz ‘De Campus Cup’ bekend. Studenten van het Conservatorium van HOGENT (KASK) en de opleiding Drama van de Luca School of Arts strijden donderdagavond om de titel. Het tweede seizoen zal dus gewonnen worden door jongeren van een artistieke opleiding in een hogeschool.  

In de laatste halve finale woensdagavond plaatste de opleiding ‘Drama’ zich voor de finale ten koste van de studenten Wiskunde van de UAntwerpen. De droom van de universiteit om zo een eerste keer de finale van de Campus Cup te bereiken werd zo definitief aan diggelen geslagen. De studenten ‘Drama’ (Jonathan, Ellis, Pleun en Tristan) raasden als een pletwals door de wedstrijd: ze behaalden een score van 5-0 na eveneens 5 vragen en een ‘matchpunt’ op vraag 6.

In de halve finale van dinsdag wisten studenten Yass, Timoty, Renaat en Geertje van het Conservatorium van HOGENT zich al van een plek in de eindzege te verzekeren na winst tegen de richting Geneeskunde van UGent. 

Aangezien de kijkcijfers van ‘De Campus Cup’ - met gemiddeld 317.949 geïnteresseerden per aflevering - hoger liggen dan vorig jaar komt er in het voorjaar van 2021 alvast een derde seizoen. 

De studenten van het Conservatorium HOGent.
VRT De studenten van het Conservatorium HOGent.
De studenten 'Drama' van de Luca School of Arts.
VRT De studenten 'Drama' van de Luca School of Arts.

Lees ook:

Otto-Jan Ham is terug met tweede seizoen van ‘De Campus Cup’: “De discipline die studenten nu tonen, dat was niet mijn sterkste punt” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.