Exclusief voor abonnees

Coach verbijsterd na bizarre bokskamp in 'Boxing Stars': "Faroek blies op voorhand te hoog van de toren"

Sieg De Doncker werd uitgeroepen tot winnaar van de kamp. "Al deelde ook hij bokstechnisch amper slagen uit", vindt Faroeks coach.
Boxing Stars Sieg De Doncker werd uitgeroepen tot winnaar van de kamp. "Al deelde ook hij bokstechnisch amper slagen uit", vindt Faroeks coach.
Faroek Özgünes (54) versus Sieg De Doncker (29). Hun kamp in ‘Boxing Stars’ zindert nog na, maar niet om de reden die een zegezekere Faroek zich had voorgesteld. "Dit was anti-reclame voor de bokssport!", zegt z’n trainer, die zijn teleurstelling in Faroek niet wegsteekt.   

Aan z’n voorbereiding heeft het niet gelegen. Faroek Özgünes, gerechtsspecialist bij VTM, zou z’n kans in ‘Boxing Stars’ met beide handen grijpen. Drie keer per week bokste hij bij z’n coach Hubert Firens. Niet de minste, want de man heeft onze nationale boksploeg onder z’n hoede. Faroek ging ook lopen om z’n conditie te verbeteren.

‘De gemeenste’

Door die doorgedreven trainingen, in combinatie met z’n status als amateur-vechtsporter - Faroek heeft aan thaiboksen gedaan en beoefent mixed martial arts - leek tegenstander Sieg De Doncker al bij voorbaat veroordeeld tot een figurantenrol in het spektakel dat Faroek zou gaan opvoeren. "Oké, mijn conditie is niet om over naar huis te schrijven", zei hij begin dit jaar nog. "Maar ik weet dat mijn slagen aankomen. Eerlijk? Ik zou niet graag tegen mezelf vechten." Of nog: "Ik ben misschien de kleinste en de oudste, maar ook de gemeenste en de taaiste."

Ontroostbaar

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vero Janssens

  Proficiat aan de bedenkers van dit programma ... Triestig

 • Etienne Van Dam

  Dit is gewoonweg een prut programma, jongere tegen hun grootouders laten boxen kan niet dor de beugel, boxen is een sport geen straatgevecht. Die jonge mensen waren in mijn ogen allemaal gedrogeerd, programma afvoeren, VTM 0/10 kijk er nog nooit naar dat straatvechten.

 • ETIENNE VANDEWALLE

  Faroek boxer ? Pruster ja met een zeer groot ego

 • monique dewaele

  leeftijdsverschil en gestalte - ok maar heb op geen enkele keer iets gezien van Faroeks achtergrond /ervaring en martial arts en thai boksen - bijvoorbeeld op vlak van verdediging

 • marie segers

  dit is zo goed bij de vrouwen als bij de mannen een ongelijke strijd zet de mensen van de zelfde leeftijd bijeen en niet zoals bij Bieke 48 jaar en Terasso 20 jaar Wie zijn dat voor mensen die zoiets doen ,,. Sorry voor mij is dit geen gelijk spel en kan mij dus niet bekoren en vind ik als programma niet voldoende om zoveel geld weg te smijten

Video