Clara Cleymans over #MeToo in ‘Bedgeheimen’: “Daar zijn dingen gebeurd die niet oké zijn”

Clara Cleymans over #metoo
Vier Clara Cleymans over #metoo
Clara Cleymans duikt in bed met James Cooke voor een onthullende editie van ‘Bedgeheimen’ in ‘Gert Late Night’. Ze praat over haar moeilijke jeugd, haar rol als moeder en het #metoo verhaal dat haar in een hoekje dreef.

Zoals veel actrices ontsnapte ook Clara niet aan de ‘#MeToo’-kwestie. “Ik vind het vervelend dat ik altijd zo beleefd ben, dat komt omdat wij als meisjes zo zijn opgevoed. Omdat wij dolgraag prinsessen zijn, die altijd charmant, behaaglijk, mooi en lief zijn. Maar je mag best onbeleefd en ‘boertig’ doen als iemand over je grens gaat.”

“Eén situatie die ik me herinner was met een Franse regisseur die met mij wilde afspreken. Na een tijdje wilde hij naar een hotel rijden om ‘onder ons twee te praten. Natuurlijk schreeuwt er dan een stemmetje in je hoofd dat er iets niet klopt, maar uit hardnekkige beleefdheid bleef ik in die auto zitten. Daar zijn dingen gebeurd die echt niet oké waren...” Clara kan op dat moment haar tranen niet meer bedwingen. “Dit doet mij wenen. Maar daarom vind ik die hashtag #MeToo wel goed. Ergens is dat altijd bij mij blijven hangen. Maar ik ben wel veranderd. Toen een man me onlangs om een foto vroeg, me op zijn schoot trok en mijn kont vastpakte, ben ik rechtgestaan en heb ik daar iets op gezegd: ‘Waarom doe jij dat nu? Ik vind dat niet aangenaam. Zoiets doe je toch niet?’ Vroeger zou ik dat niet hebben gedaan.” 

Moeilijke jeugd

“Mijn vriend is zestien jaar ouder, ik wilde dus ook niet te lang wachten met kinderen”, zegt ze over haar zwangerschap. “Ik val inderdaad wel op oudere mannen, ja,” gaat ze verder wanneer James ernaar vraagt. “Ik heb graag een mentor.”

“Soms vind ik mezelf een mooie vrouw, soms niet. Tijdens mijn kinderjaren werd ik vaak gepest”, vertelt ze. “Ik was ook echt geen mooi kind. Er is op mij gespuugd geweest. Er is zelfs één keer met stenen naar mij gesmeten. Mijn dieptepunt was toen ik me echt uitgesloten voelde. Op de speelplaats raapte ik al mijn moed bij elkaar om naar een kring te wandelen, maar wanneer ik eraan kwam sloot die zich. Ik heb mij echt heel eenzaam gevoeld. Gelukkig heb ik wel een liefdevolle thuis gehad.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pierre samaey

  Freddy Madou vind Clara geen actrice, denk dat hij naar herhalingen kijkt uit de jaren 70 dan was ze inderdaad geen actrice. En meegaan met een regisseur mag je niet doen, mag je eigenijk wel in vertrouwen alleen meegaan met een man want zoals jij het schrijft zou ik als vrouw niet alleen bij jou in een auto stappen. Me Too of niet je moet van andermans lijf blijven als ze dit niet willen, zo groot is het probleem niet het probleem is dat sommige mannen teveel hun smurf achterna lopen.

 • michel De Blay

  Die regisseur heeft 100% gelijk om gelijk wat te vragen in ruil voor de job, en de actrice heeft 100% gelijk om "fuck you" te zeggen. Eigenlijk gaat dit hele #metoo verhaal over schaamte. nl de schaamte die vrouwen hebben om het feit dat ze zich geprostitueerd hebben. En dan is de enige verdediging de aanval .

 • Freddy Madou

  Je kan Clara toch moeilijk een actrice noemen, tegen de sterren op doen er daar actrices en acteurs aan mee selfmade sterren van VTM ja, elders komen ze nooit aan de bak, mee lopen met een regisseur nooit slim natuurlijk die beloven u de roem van je leven, maar in België ga je dat niet vinden je kan enkel maar bepoteld worden.

 • Vincent Van Dijck

  Clara , ik vind je een mooie vrouw.

 • Eva Vandenbon

  Michel De Blay, de vrouw krijgt dus weer de schuld. Wanneer gaan mensen eens inzien dat de schuld bij de mannen ligt? Zij misbruiken hun positie en kunnen ervoor zorgen dat een vrouw geen carrière kan hebben als ze niet ingaat op deze onwaardige voorstellen. Je verliest als vrouw dan sowieso. Als je meegaat, zal je iets moeten doen waar ik geen zin in hebt en als je niet meegaat kan je een streep trekken door die carrière.