Exclusief voor abonnees

Christophe & Nick zijn het eerste homokoppel in ‘Blind Getrouwd’: "Als door ons één tiener uit de kast durft komen, is het al een succes"

Christophe en Nick, het eerste homokoppel in 'Blind Getrouwd'
VTM Christophe en Nick, het eerste homokoppel in 'Blind Getrouwd'
Vier seizoenen en zeventien heterohuwelijken heeft het geduurd, maar Christophe en Nick (allebei 38) breken de ban. Straks trouwen ze als eerste homokoppel in 'Blind getrouwd'. Ook zij geloven in de wetenschap en hopen op de ultieme liefde. "Maar als er door het programma één 16-jarige uit de kast komt, is het sowieso een succes."

De kritiek klonk na ieder seizoen ietsje luider. In Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland vonden holebi's al de weg naar het altaar in 'Blind getrouwd', maar de Vlaamse versie bleef achter. En dus werden kosten noch moeite gespaard. De makers klopten aan bij holebiverenigingen en zorgden voor zichtbaarheid op specifieke events. Na het vierde seizoen verscheen op VTM zelfs een wervingscampagne, speciaal gericht op holebi's. Een zoektocht naar de heilige graal, als het ware. 

Maar één die met succes afliep, want voor het vijfde seizoen bleken Christophe en Nick een ideale match. De één is ambtenaar bij de stad Gent, de ander een steward uit Antwerpen. Net als de koppels die vóór hen deelnamen, vertrouwen ook zij op de wetenschap om voor hen de ware liefde te vinden. "Ik was het stilaan beu om de single nonkel te zijn op familiefeestjes", lacht Nick uit Antwerpen. Hij was twee jaar single en probeerde tevergeefs de ware te vinden via online datingapps. "Maar ik bleef op mijn honger zitten. Het is te vluchtig, de gesprekken raken te snel uitgedoofd en ik miste diepgang. Geef mij maar traditioneel daten. De spanning die opbouwt, en het liefst wacht ik met de eerste kus tot na een paar dates. Door mee te doen aan 'Blind getrouwd' weet ik dat ik iemand vind die hetzelfde engagement durft aan te gaan en het net zo serieus wil aanpakken als ik."

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Josiane Devreker

  Misschien eens programma voor 50 + genoeg singles die graag nog een kans willen krijgen om gelukkig te worden .. en dit is niet zo evident

 • Christel Bastiaens

  Van mij mag iedereen gelukkig zijn op zijn manier . Al zijn er nog altijd mensen die het afkeuren .Wat ik vind dat ze daar niet het recht toe hebben . Het is toch hun leven niet .

 • Joan Lute

  Het is geweldig dat vtm hiermee aantoont dat liefde nog kleur, gender of overtuiging kent. Liefde is altijd mooi en ik ben enorm blij dat wij als man en man hier al 10 jaar gehuwd zijn zonder angst te moeten hebben vervolgd te worden.

 • Luc LePinson

  Ik stop met kijken naar Blind Getrouwd. Ben niet de enige

 • Steve Renard

  Mijn gedacht niet , voor de rest verdraagzaam maar aanvaarden nooit !!!!