Charlotte De Bruyne uit ‘De Twaalf’ werd op haar 18e stapelverliefd op haar regisseur: “Een man van 30... Dat hoort toch niet!”

Photo News
Op achttienjarige leeftijd leerde Charlotte De Bruyne (29), alias juryvoorzitster Holly uit de Eén-krimi ‘De Twaalf’, haar echtgenoot kennen. Maar die liefdesrelatie lokte venijnige reacties uit, aangezien Alexander een stuk ouder was, vertelt ze in Dag Allemaal. “Mijn ouders hebben me wel altijd gesteund.”

Toen Charlotte De Bruyne haar man leerde kennen, was ze achttien. Alexander was de regisseur van haar theatergezelschap Ontroerend Goed. Daar zou nu, in #MeToo-tijden, over gesproken worden, stellen we. “Dat zou weleens kunnen, ja. Ik vraag mij af of Alexander dan terughoudender zou zijn geweest. Maar goed, er waren toen ook mensen die dachten: ‘What the fuck, een dertigjarige met zo’n jong ding... Dat kan toch niet!”

Heb jij zulke opmerkingen ­moeten slikken?

Van mijn ouders zeker niet. Die hebben me altijd gesteund. Ze kenden Alexander, en zagen dat ik gelukkig was met hem. Maar er kwamen wel nogal, euh, conservatieve reacties van vrouwen van Alexander zijn leeftijd. En van leeftijdgenoten van mezelf. Jongens vooral. Die zagen onze relatie als een soort bedreiging. Zo van: ‘Nee, zo hoort het niet. Die is van óns!’ (lachje)

Jongens die vonden dat Alexander maar een lief van zijn eigen leeftijd moest zoeken?

Zoiets, ja. Kijk, ik ben nu zelf bijna zo oud als Alexander was toen wij een koppel werden. Als ik nu kijk naar iemand van achttien, denk ik: ‘Ah ja, da’s echt wel jong.’ En in het huidige #MeToo-klimaat... Maar bon, ik hoop niet dat mensen met een leeftijdsverschil niet meer verliefd op elkaar mogen worden. De romanticus in mij zegt: liefde overwint alles.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Leemans

  Ben zelf 46 jaar en ook samen met mijn vriendin van 63 , al 6 jaar gelukkig. Dus het is tegenwoordig normaal, geniet gewoon samen van het leven want het leven gaat snel . Laat uw leven U niet inhalen, want dan wordt je geleefd . Nog vele gelukkige jaren samen .

 • Yelene dekann

  Viel ook altijd op oudere mannen tot 13 jaar ouder,mijn ouders daar was ook een leeftijdsverschil van meer dan 10 jaar en mijn dochter heeft ook altijd relaties gehad met mannen die meer dan 10 jaar ouder waren dan zij,waarom zou dat niet mogen? Ik had er eigenlijk geen probleem mee en was gecharmeerd dat een oudere man interesse had in een veel jongere vrouw, een oudere man of vrouw hebben zoveel meer levenservaring wat meegenomen is

 • ro butzen

  Het verschil met mijn vrouw is 18 jaar. So What? Wij zijn allebei volwassen, wij zijn gelukkig met elkaar en zien elkaar graag. Dat is toch het enige dat telt?

 • Bo Uvier

  Je mag steeds even stilstaan bij de reacties van anderen maar, alleen jullie twee kennen de waarde en oprechtheid van de relatie.

 • Filiep Lapeire

  Gelukkig was ze al 18 en geen 17 en een half of er waaide wat voor haar man!