Cast ‘Game of Thrones’ noemt petitie voor ander einde “respectloos”

De cast van ‘Game of Thrones’ begrijpt totaal niet waarom fans een ander einde willen. Acteurs van de hitserie balen dan ook van de petitie die een kijker is gestart om het laatste achtste seizoen opnieuw op te nemen.

"Respectloos", zegt Sophie Turner, die de rol van Sansa Stark vertolkt, in The New York Times. "Het is respectloos tegenover de crew, de schrijvers en de makers die zich tien jaar uit de naad hebben gewerkt en elf maanden hebben gewerkt aan het laatste seizoen. Ze hebben zo'n vijftig nachtopnames gemaakt. Zóveel mensen hebben zó ontzettend hard gewerkt. Dat mensen dat dan teniet doen door te zeggen dat het niet is geworden wat ze hadden willen zien, is heel onrespectvol."

“Belachelijk”

Isaac Hempstead Wright, oftewel Brandon Stark, kan maar moeilijk geloven dat al bijna anderhalf miljoen fans de petitie hebben ondertekend. "Het is belachelijk dat mensen serieus denken dat ze een ander einde kunnen eisen alleen maar omdat ze het simpelweg niet leuk vinden. Ik heb het met mijn domme hoofd persoonlijk opgevat, wat ik natuurlijk niet had moeten doen." Zelf is Isaac namelijk wel te spreken over de laatste reeks. "Ik vind het een geweldig einde."

“Oprotten”

Kit Harington trekt zich minder aan van de kritiek. "Ik wil niet onaardig zijn tegen critici, maar welke criticus dan ook die er een halfuur aan besteedt om iets negatiefs schrijven over dit seizoen kan wat mij betreft oprotten", zei de acteur, die Jon Snow speelt, eerder in Esquire.

Fans hadden onder meer kritiek op het feit dat de laatste afleveringen een origineel verhaal vertellen en dus niet meer, zoals eerdere seizoenen, is gebaseerd op dat van de boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’. Dit omdat Game of Thrones de boekenreeks heeft ingehaald. Schrijver George R.R. Martin vindt dat fans daar niet zo moeilijk over moeten doen. "Boek of serie: wat is het echte einde? Dat is een gekke vraag", schrijft hij op zijn blog. "Hoe vind je deze? Ik schrijf het. Jullie lezen het. Dan kan iedereen daarna voor zichzelf beslissen en erover ruziën op het internet.”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan Bezema

  Noem mij gek, maar ik vond het een geweldig laatste seizoen en een prachtig einde! Heb niks te klagen. Mensen die erom zeuren hebben niks beters te doen. Maak dan zelf een serie als je het zo goed weet allemaal.

 • Bjorn Van Audekercke

  Nico, Daenerys was absoluut NIET de favoriet hoor. Veel meegemaakt of niet, ze was waanzinning, mooi voorbeeld van Megalomanie. Ze was uiteindelijk geen gram beter dan haar vader of broer.

 • Nico Dakman

  Ze hebben de grootste favoriet laten vermoorden door jon snow, daar is gewoon IEDEREEN boos over, zoveel meegemaakt en dan wordt ze vermoord door iemand dat eigenlijk al dood had moeten zijn maar op magische wijze als enige in de reeks terug levend wordt. Voor mij was het al gedaan als ze ned stark gedood hebben, nadien was er niets meer aan.

 • Pieter Talboom

  Groot gelijk van de cast. Al die mensen die zich beginnen aan te stellen omdat het niet zoals zij het wilden eindigde.. Precies een hoop verwende kinderen. Kan idd geloven dat dat niet leuk is voor iedereen die betrokken was bij het maken van dit seizoen..

 • Marjolein Smit

  Ben het helemaal met ze eens, als het eind je niet bevalt pech het is zoals het is en je hebt niet goed gekeken als je het niet had verwacht. De acteurs en schrijvers verdienen ons respect voor 10 jaar giga goede serie en niet dit kinderachtige gewauwel omdat het niet afloopt zoals jij dacht dat het zou moeten zijn. Get a Live!!