Cast en crew reageren op heisa rond bootvluchteling in 'Familie': "We zijn precies op een taboe gebotst"

De twee kunnen het goed met elkaar vinden. Bloeit daar iets moois?
vmma De twee kunnen het goed met elkaar vinden. Bloeit daar iets moois?
In ‘Familie’ houdt niet alleen gigolo Guido (Vincent Banic) de kijker alert. Ook Stefanie beleeft boeiende dagen. Het personage van Jasmijn Van Hoof (27) heeft het ouderlijke huis verlaten en lijkt te smelten voor de charmes van nieuwkomer Ayo. Dat hij een bootvluchteling is, zorgt voor controverse onder de kijkers. 

Gevoelig thema

Ayo, gespeeld door Adams Mensah (26), stapte een kleine maand geleden de Jan & Alleman binnen. Hij vluchtte voor het geweld in Nigeria en is op zoek naar asiel. Benny (Govert Deploige/Roel Vanderstukken) heeft zich intussen over hem ontfermd. En ten huize Pauwels lijkt er langzaam iets moois te bloeien tussen Ayo en Benny’s dochter Stefanie. 

Dat ‘Familie’ daarmee zo’n actueel en gevoelig thema aanboort, is lovenswaardig. Toch stoot deze verhaallijn een deel van de kijkers voor het hoofd, zo blijkt op de sociale media. "Dit past niet in een Vlaamse soap", lezen we. "Dit is voor ‘Het nieuws’ of een praatprogramma. We krijgen al genoeg van die problemen op onze boterham. ‘Familie’, stop ermee." En ook: "Wat komt die daar doen? Jullie trekken partij! Dat is geen ontspanning meer!"

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
45 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jos Verboven

  Het personage Stan is dat ook een afspiegeling van de maatschappij?

 • François Vande Wynckel

  We worden met zijn allen langzaam maar zeker gehersenspoeld tot we het gewoon vinden.

 • Karel Kool

  Gaat niet om de persoon zelf maar is vervelend en brengt geen meerwaarde in de serie , gaat de aflevering over een familie of is het over heel de wereld. Als ze echt einde latijn zijn wat scenario schrijven betreft dat ze het dan stop zetten. ook een persoon die daar weken na een aan zijn laptop zit om alles te blokkeren is al even ongeloofwaardig. Moet die niet werken of iets verdienen of is het in familie ook leven als God in Frankrijk ? Geloofwaardig blijven a u b.

 • Frederik canoot

  Wij zullen wel werken tot 67jaar en hij moet niks doen en kan goed leven lech mij dat eens uit????

 • Jef Denijs

  Na de VRT wordt nu ook VTM ingezet om aan te tonen hoe goed die vluchtelingen wel zijn. Als ze het nieuws halen, geven ze ons wel een andere boodschap. De multicul is een mislukking, we leven in groepjes naast mekaar.