Britse tv-presentator komt na 27 jaar huwelijk uit de kast: “Pijnlijk voor mijn vrouw en dochters”

Philip Schofield komt plots uit de kast.
Instagram Philip Schofield komt plots uit de kast.
Philip Schofield, de Britse tv-presentator van ochtendshow ‘This Morning’ op zender ITV, outte zich vrijdag als homoseksueel. Schofield, al 27 jaar getrouwd met zijn vrouw Stephanie, doet dat in een bericht op zijn Instagramstory.

“Met de kracht en de steun van mijn vrouw en mijn dochters ben ik in het reine gekomen met het feit dat ik gay ben”, schrijft Schofield in een lang bericht over zijn coming-out. “Dit is iets dat thuis veel hartverscheurende gesprekken heeft opgeleverd. Ondanks hun verwarring heeft mijn familie me geprobeerd op te vrolijken. Toch kan ik nog steeds niet slapen en zijn er best een paar donkere momenten geweest.”

Schofield, die onder meer ‘Dancing On Ice’ presenteert, weet wel dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Het voelt goed om gay te zijn en om dat te vieren. Ja, ik voel pijn en verwarring, maar dat is alleen vanwege de pijn die ik mijn familie aandoe. (...) Dit komt vast als een verrassing, dat begrijp ik. Maar door hiermee om te gaan en door eerlijk te zijn, hoop ik dat ik rust in mijn hoofd kan vinden en vooruit kan kijken.”

Het bewuste statement op Instagram.
Instagram Het bewuste statement op Instagram.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annemie Declerck

    Nee het komt niet als een verrassing, dacht altijd al dat hij gay was, Ik was eerder verbaasd toen ik las dat hij getrouwd was

  • frank triolet

    Dat noemt hij eerlijk zijn, haha na 27jaar