Boris Van Severen in internationale reeks 'Baptiste': "Angstaanjagend maar leuk"

'Salamander'-acteur Boris Van Severen speelt de zoon van Barbara Sarafian in de reeks.
BBC/Eén 'Salamander'-acteur Boris Van Severen speelt de zoon van Barbara Sarafian in de reeks.
Vanaf vanavond voert Eén weer een mogelijk kijkcijferkanon op ons af. 'Baptiste' is een samenwerking tussen Eén en BBC, in navolging van het weergaloze 'The Missing'.

In de zesdelige spin-off van 'The Missing' gaat de koppige inspecteur Julien Baptiste (vertolkt door de Franse acteur Tchéky Karyo) op verplaatsing naar Amsterdam om er in de criminele onderwereld van de rosse buurt te graven. Hij wil daar koste wat het kost een vermiste prostituee opsporen. Al werd er ook in ons Belgenlandje gefilmd, want onder andere de straten van Gent en Antwerpen passeren de revue.

Talent van eigen bodem is eveneens te zien in de minireeks. Gewezen 'Tegen De Sterren Op'-actrice Barbara Sarafian en 'Salamander'-acteur Boris Van Severen spelen moeder en zoon in het verhaal. 'Black'-actrice Martha Canga Antonio is eveneens in de serie te zien. Vlaming Jan Matthys mocht voor het tweede deel van de reeks in de regiestoel plaatsnemen. Voor wie zich afvraagt hoe het als kleine Belg voelt om in zo'n internationale reeks te staan, is er Boris Van Severen. "In het begin was 'Baptiste' wel angstaanjagend", lacht hij. "De sets zijn daar veel groter dan wat ik tot dan toe gewend was. Maar begrijp me niet verkeerd: het was leuk." Al was het vooral een hectische periode voor de twintiger, die in dezelfde periode ook opnames had als de zwijgzame agent Pascal in de reeks 'Studio Tarara'. "Maar daar wil ik voor alle duidelijkheid niet over klagen. Ik vond het een hele eer dat ik op hetzelfde moment aan twee topproducties mocht meewerken." 

De Franse acteur Tchéky Karyo speelt net als in 'The Missing' de (hoofd)rol van inspecteur.
© VRT/BBC - 2019 De Franse acteur Tchéky Karyo speelt net als in 'The Missing' de (hoofd)rol van inspecteur.
Ook Barbara Sarafian duikt op aan de zijde van Karyo.
© VRT/BBC - 2019 Ook Barbara Sarafian duikt op aan de zijde van Karyo.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christel Saenen

    Was zalig om te figureren voor de reeks. Ook alleen maar fijne herinneringen xx