Bob Savenberg wordt haar manager: Kat Kerkhofs gaat voluit voor tv-carrière

Jan Aelberts
Met 'Dancing with the Stars' beleefde Kat Kerkhofs (30) haar definitieve doorbraak bij het grote publiek. Die wil ze nu verzilveren. Mevrouw Dries Mertens gaat voluit voor een mediacarrière, en dat doet ze met Bob Savenberg (57) als manager. "Kat heeft zeer veel in haar mars. We gaan praten met alle geïnteresseerde zenders."

Bob Savenberg, in een ver verleden drummer en oprichter van Clouseau, is sinds vorig jaar 'managing director' bij House of Entertainment. En dat managementbureau heeft er na Andy Peelman, Mathias Vergels en Staf Coppens een nieuw paradepaardje bij. Kat Kerkhofs tekende er gisteren haar contract. Het team van House of Entertainment zal haar exclusief begeleiden bij de verdere uitbouw van haar mediacarrière. De tijd dat Kat vooral bekend was als 'mevrouw Dries Mertens' is immers al lang voorbij. De sympathieke Leuvense liet zich de voorbije jaren opmerken met reportageprogramma's als 'Voetbalvrouwen' en de docureeks 'Tipsy', die ze met haar zus Lyn maakte. Maar met 'Dancing with the Stars' - waar ze in de finale nipt de duimen moest leggen voor James Cooke - brak ze definitief door bij het grote publiek. Dat was ook Bob Savenberg niet ontgaan, die vanaf nu haar manager is. "Ik volgde Kat al ten tijde van 'Voetbalvrouwen'", zegt hij. "Toen viel het me al op dat ze heel veel in haar mars heeft en pittige vragen kan stellen. Ze heeft veel potentieel, en zeker niet alleen als realityfiguur. In 'Dancing with the Stars' bewees ze ook nog eens dat ze niet op haar mondje gevallen is, en dat ze zelfs een ervaren rot als Gert Verhulst even met de mond vol tanden kan doen staan. Bovendien is ze door haar ontwapenende persoonlijkheid een echte publiekslieveling geworden. Zo iemand hoort echt in ons team. Ik denk dat ik haar als manager nog een streepje verder kan trekken."

Napels? Geen probleem

Kerkhofs en House of Entertainment hadden de voorbije weken verschillende gesprekken om af te toetsen in welke richting haar mediacarrière zou kunnen gaan. "Ik wil me op niets vastpinnen, maar ik zie voor Kat een mooie toekomst als presentatrice en/of programmamaakster", zegt Bob Savenberg. "Of dat bij VIER, VTM, Eén of een andere zender zal zijn, staat nog niet vast. Als er interesse is, of iemand komt met een interessant voorstel, dan zullen we met die zender in kwestie zeker gaan praten. Zolang Kat maar haar ding kan doen."

Dat Kat als vrouw van een internationale voetballer dikwijls in het buitenland vertoeft, ziet Savenberg niet als een obstakel. "Ja, ze verblijft dikwijls in Napels, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het is een kwestie van goed plannen. We zullen regelmatig lang op voorhand samen met Kat haar agenda overlopen en ruimte voorzien voor eventuele mediaprojecten." Ook voor Qore, haar fitnesszaak in Leuven, zou de nieuwe wending in haar carrière geen gevolgen hebben.

Bob Savenberg
RV/Instagram Bob Savenberg35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Josepha Van Vlaanderen

  Toffe meid en de echte winnares van dat dansprogramma!

 • Tina Colpaert

  Leuk vriendelijke dame maar haar vorige tv optreden vond ik toch geen hoogvlieger!

 • gustaaf carpels

  Tja je bent jong hebt teveel geld en als vrouw van een bekende voetballer kom je terecht In het mediacircus en denk je algauw dat je tot grootste dingen in staat bent Meisje het gaat je alleen maar geld kosten laat het zo

 • Christophe Moser

  Belgische entertainment-media das altijd diezelfde in elk programma, in elke serie, in elke film, op elke radio, in elke reklame, in elke gazet, op de sociale media, enz enz enz. De BV-bak is altijd volgeladen en gaat het hele land rond met de allures van die van een zelfverklaard belangrijk persoon. Zeer vermoeiend allemaal en trouwens totaal oninteressante mensen en voorgekauwde zoniet gekopieerde daden.

 • Diane Van Riet

  Het programma Tipsy vond ik maar niks. Ik zou toch betere keuzes maken.