Blokken doet ludieke oproep: “Wij zoeken vrouwen”

Blokken
© VRT - Sofie Silbermann Blokken
Tv-quiz ‘Blokken’ is op zoek naar vrouwelijke kandidaten. En om die oproep kracht bij te zetten, lanceren de makers op sociale media een parodie op de ‘Bicky-campagne’, die de afgelopen dagen heel wat kwaad bloed zette.  

Een nieuwe campagne van Bicky Burger, waarin een man zijn vrouw een stevige mep verkoopt omdat zijn hamburger in het verkeerde doosje zit, heeft de laatste dagen heel wat ophef veroorzaakt. “Partnergeweld wordt hierdoor volledig gebanaliseerd”, liet minister Muylle bijvoorbeeld optekenen. Het duurde dan ook niet lang voor er enkele parodieën opdoken. Zo lanceerde tv-quiz ‘Blokken' net een oproep voor vrouwelijke kandidaten. En dat deden ze aan de hand van een gelijkaardige poparttekening. Deze keer slaat de vrouw echter haar echtgenoot, terwijl ze uitroept: “Ik schrijf me wel in!” 

Het is niet de eerste keer dat ‘Blokken’ specifiek een oproep doet voor vrouwelijke quiz-kandidaten. Enkele jaren geleden lanceerden ze al een ludiek filmpje om vrouwen aan te moedigen zich in te schrijven. Mannen schrijven zich sowieso al vaker in, en ‘Blokken’ wil graag een gelijk aantal mannen als vrouwen op het scherm tonen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jil Heirman

    Wel Filip, aangezien het een reactie is op dat andere, kun je dit als satire of een parodie beschouwen. En dat is níet hetzelfde. Verder is het als het écht gebeurt inderdaad even erg. Maar vrouwen die mannen compleet tot moes kloppen is echt extreeeem zeldzaam hoor.. Omgekeerd helaas wat minder zeldzaam.

  • Filip Mier

    Dit is even fout als de bickycampagne!!

  • Patrick Verbelen

    Het verbaasd me niks dat vrouwen zo slecht vertegenwoordigd zijn, die Ben Crabbé ook altijd met zijn stomme sportvragen, dat is meestal in het nadeel van de vrouwen. Blokken, dat is sport en politiek, wie daar niet sterk in is verliest.