Exclusief voor abonnees

Blinde zangeres Daisy uit ‘Belgium’s Got Talent’ verloor veel te vroeg haar beide ouders: “Van papa heb ik zelfs geen afscheid kunnen nemen”

Daisy Opdebeeck
VTM Daisy Opdebeeck
De ontknoping van ‘Belgium’s Got Talent’ nadert met rasse schreden. Van de blinde Daisy Opdebeeck (27) worden de kansen zeer hoog ingeschat, na de emotionele song die ze tijdens haar audities opdroeg aan haar pas overleden vader. Op haar twaalfde had ze ook al afscheid moeten nemen van haar moeder. “Mijn eerste gedachte was: ‘Waarom moet dit mij opnieuw overkomen?”, vertelt ze in Dag Allemaal. 

Het leven heeft de ­Leuvense Daisy al ­behoorlijk op de proef gesteld. Ze werd geboren met een genetische afwijking aan haar netvlies, waardoor ze volledig blind werd. Haar mama verloor ze al op twaalfde, en haar papa moest ze een jaar geleden onverwacht afgeven. Al dat verdriet verwerkte ze in een nummer, ‘People Help The People’ van Birdy, waar ze een Nederlandstalige tekst op schreef. Met die pakkende song, waarbij ze zich tijdens haar auditie zelf op piano begeleidde, kreeg ze zelfs de grote Antwerpse Stadsschouwburg stil. “Ik ben meestal heel kritisch als ik naar mezelf luister”, zegt Daisy, “maar mijn auditie voor ‘Belgium’s Got Talent’ verliep echt wel zoals ik het wilde.”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Blanquart

    mooi gezongen en ontroerend maar dat mag het criterium niet zijn! Talent wel!

  • Theo Schuermans

    Ik heb ook geen afscheid kunnen nemen van mijn vader, hij was op reis in Egypte.

  • Piet Uyttebroeck

    En nu moeten we medelijden hebben en haar laten winnen? Is dit echt wat ze zoeken bij got talent? Er zijn genoeg zing en dans wedstrijden. Doe daar aan mee....