Blank, hetero en hoogopgeleid: er zit weinig diversiteit in ‘Blind Getrouwd’

Joke & Stijn
VTM Joke & Stijn
Wie 'Blind Getrouwd' kijkt, kan er niet omheen: alle kandidaten zijn blank en hoogopgeleid, en lijken financieel moeiteloos het einde van de maand te halen. Voor het vierde jaar op rij is er ook geen enkele holebi te bespeuren. In het buitenland lukt het nochtans wel. Er zijn meer inschrijvingen nodig, klinkt het bij VTM.

Het is de kijkers van 'Blind Getrouwd' niet ontgaan. De singles die op zoek gaan naar de liefde van hun leven lijken allemaal aan een bepaalde standaard te voldoen. Zo is Stijn accountmanager, Joris zaakvoerder van een IT-bedrijf, Tim keyaccountmanager, Victor officemanager én runt Lenny een frituur en een B&B. Ook de vrouwen hebben stuk voor stuk 'goeie' jobs. Annelies en Joke zijn leerkracht, Elke is productassistant, Jolien werkt als accountmanager en Line is aan de slag als mandaatassistent. "Is dit programma er enkel voor managers?", vragen kijkers zich af op sociale media. Of: "De gewone arbeider komt niet aan bod. Spijtig." Ook holebi's of mensen met een kleurtje zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Jolien & Lenny
VTM Jolien & Lenny

In het buitenland lukt het wél

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Claes

  Het siert de homo's en allochtonen dat ze niet meewerken aan een programma om zichzelf belachelijk te laten maken voor het oog van gans Vlaanderen, ik zou alleen aan zo'n programma deelnamen als er minstens een vergoeding van één miljoen euro zou tegen over staan

 • Eddy Vervaet

  Tijd voor verandering,of het programma is ten dode opgeschreven...

 • Kenny Geerts

  Dit was mij ook al opgevallen. een simpele arbeider zal nooit aan bod komen in dit elitaire programma!!

 • Martine De Vriendt

  Na het bekijken, al van de eerste aflevering viel dat op. Begrijp niet dat je dan via deze weg moet gaan (hoogopgeleid, geen financiële problemen, geen gewone beroepen, ...)? Blijkbaar scheelt er dan toch iets aan deze mensen dat zij het alledaagse niet eens aankunnen en hun een partner moeten zoeken via derden of deze weg? Hoe kan dit nu lukken, in het gewone leven is het niet steeds rozegeur hoor!

 • Dirk Peeters

  Kijk naar VRT programma's de vijver of forever en je ziet hoe de politieke correctheid op een paar jaar tijd is geëvolueerd, zowal wat de cast betreft als was de thema's betreft.