Björn en Corneel van 'LEGO Masters' tonen hoe je Polaroid-camera bouwt

Corneel en Björn, deelnemers van 'LEGO Masters' op VTM
VTM Corneel en Björn, deelnemers van 'LEGO Masters' op VTM
In ‘LEGO Masters’ op VTM bouwden Björn Ramant (40) en Corneel Clarys (22) wekelijks ware kunstwerken met de kleurrijke blokjes, in de strijd om de titel van LEGO Master. Het hoeven niet altijd ingewikkelde bouwsels te zijn en daarom tonen ze hoe je gemakkelijk een kleine Polaroid-camera in LEGO kan bouwen.
Lego Masters, seizoen 1, aflevering 6 op zaterdag 16 mei 2020 bij VTM. Op de foto: Björn en Corneel, Ruben Nicolai en Bas Brederode
VTM Lego Masters, seizoen 1, aflevering 6 op zaterdag 16 mei 2020 bij VTM. Op de foto: Björn en Corneel, Ruben Nicolai en Bas Brederode

In de zesde aflevering van ‘LEGO Masters’ krijgen alle kandidaten de opdracht in tien minuten een alledaags voorwerp na te bouwen in het klein. Björn en Corneel wonnen de vorige aflevering, en mogen daarom hun favoriete object als eerste uitkiezen. Ze gaan voor de Polaroid-camera.

Een voorwerp nabouwen in tien minuten is geen sinecure, vertelt Björn: “Nodeloos te zeggen dat de tijd voorbijvliegt, maar we slagen erin iets te maken waar we tevreden over zijn.” Ze gaan voor extra flair bij de presentatie: “Ik smokkel een kleine Polaroid-film mee, blaas erop en wapper ermee om onze presentatie af te maken.”

Opdracht twee: maak een uit de kluiten gewassen versie van het voorwerp en toon met een dwarsdoorsnede op een ‘fantasierijke’ manier hoe het werkt. “We kiezen ervoor een minifiguur als baas achter de lens te plaatsen. Die zegt tegen de andere minifiguren welke kleuren waar op een grote plaat moeten komen, om er zo een heuse LEGO-foto van te maken”, vertelt Björn.

Lego Masters, seizoen 1, aflevering 6 op zaterdag 16 mei 2020 bij VTM. Op de foto: Björn en Corneel
VTM Lego Masters, seizoen 1, aflevering 6 op zaterdag 16 mei 2020 bij VTM. Op de foto: Björn en Corneel

Presentator Kürt Rogiers geeft Björn en Corneel een extra uitdaging: zorg ervoor dat de foto een mozaïek is van ‘Brickmaster’ Bas Brederode (44), de eenmansjury van ‘LEGO Masters’. Dat valt in goede aarde: “Onze afgewerkt bouwwerk maakt indruk op de Brickmaster, want we eindigen als tweede deze aflevering!”

De zesde aflevering was de favoriet van Björn en Corneel, dus tonen ze je met plezier hoe je gemakkelijk zelf een kleine Polaroid-camera in LEGO kan bouwen. Deel je eigen creaties op sociale media met de hashtag #wijzijnLEGOmasters! Björn en Corneel tonen je in dit artikel hoe je een krab en een kangoeroe uit LEGO kan maken. In dit artikel tonen ze je hoe een piano te bouwen.

LEGO Masters, zaterdag om 20.25 uur op VTM. Bekijk alle afleveringen gratis op VTM GO.

De Polaroid-camera van Björn en Corneel

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Stap 1
RV Stap 1
Stap 2
RV Stap 2
Stap 3
RV Stap 3
Stap 4
RV Stap 4
Stap 5
RV Stap 5
Stap 6
RV Stap 6
Stap 7
RV Stap 7
Stap 8
RV Stap 8
Stap 9
RV Stap 9
Stap 10
RV Stap 10
Stap 11
RV Stap 11
Een Polaroid-camera uit LEGO!
RV Een Polaroid-camera uit LEGO!Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.