Bijna miljoen kijkers voor ‘Last Post’ in ‘Nooit Meer Ten Oorlog’

Koning Filip en prinses Mathilde
EPA Koning Filip en prinses Mathilde
Zowat 1 miljoen Vlamingen hebben gisterenavond gekeken naar de aangrijpende ‘Last Post’-viering, het hoogtepunt van de Eén-herdenking ‘Nooit Meer Ten oorlog’. 

Even voor 20 uur keken 967.000 Vlamingen naar het ‘Last Post’-moment. De uren durende special op Eén werd gemiddeld door zo’n half miljoen kijkers gevolgd. Het blok van 12 uur was goed voor 531.000 kijkers, om 16.30 uur volgden 474.000 kijkers de special, om 18 uur waren er dat 508.000.

Gisterenavond haalde ‘Kalmte Kan U Redden’ op Eén 969.000 kijkers, ‘Professor T.’ was goed voor 819.000 kijkers. Op VTM trok ‘Lili en Marleen’ 689.000 fans.

Vrijdagavond was ‘The Voice Kids’, met volgende week de halve finales, goed voor 589.000 kijkers. Bij VIER trok ‘Dancing With The Stars’ 445.000 dansliefhebbers.

Zaterdagavond haalde de laatste aflevering van ‘Wat Een Jaar’ met 610.000 kijkers alweer een prima cijfer. Het was Eén die inleverde en maar 501.000 kijkers trok voor ‘FC De Kampioenen’.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Impens

    Proficiat aan Karl Van Nieuwkerke met de historische uitzending van de herdenking van de wapenstilstand . Toch jammer dat Van Nieuwkerke het altijd had over "wereldoorlog een". Leg het maar uit aan de jongeren dat "de eerste wereldoorlog" correct Nederlands is.

  • Marc Hofmans

    Het is spijtig dat er nog niet meer interesse was. Je moet maar eens de Menenpoort gaan bezoeken en met eigen ogen zien en lezen hoeveel slachtoffers daar zijn gevallen. Zonder te vergeten op tal van andere plaatsen. Ga maar eens kijken naar de Kazerne Dossin in Mechelen, welke gruwel een andere oorlog heeft gebracht. Heel wat jonge mensen hebben hun leven gelaten zodat wij vandaag kunnen leven in een vrij land. Laten wij er allen voor zorgen dat dit nooit meer gebeurd.

  • patrick morel

    Nooit meer oorlog en er wordt in deze wereld meer geld uitgegeven aan wapens allerhande dan om armoede te bestrijden. Dat zegt veel over de machthebbers.