Bieke Ilegems over overspel van Erik Goossens: "Ik heb gedanst voor mijn relatie én mijn leven"

Bieke Ilegems en Erik Goossens beleefden een relatiecrisis tijdens de opnames voor 'Dansdate' in 2014, waarvan hier een repetitiebeeld.
photo_news Bieke Ilegems en Erik Goossens beleefden een relatiecrisis tijdens de opnames voor 'Dansdate' in 2014, waarvan hier een repetitiebeeld.
Het Vlaamse droomkoppel Bieke Ilegems (46) en Erik Goossens (49) droeg tijdens 'Dansdate' een geheim met zich mee. Terwijl ze tijdens de wedstrijd de kijkers charmeerden met een schijnbaar sprankelende verliefdheid was de realiteit helemaal anders. "Erik heeft een tijdje een affaire gehad," klonk het gisteren laat toen Bieke haar boek 'De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid en Groot Geluk' (Houtekiet) voorstelde bij Van Gils & Gasten.

OPROEP

Heb jij ook overspel overleefd? Ben je er sterker uitgekomen? Wil je het erover hebben in onze krant? Mail dan je gegevens naar onze redactrice Celien.Moors@persgroep.be. Dank!


"Die bom is ontploft op een verschrikkelijk moeilijk moment, namelijk toen we volop bezig waren met Dansdate op VTM", zei Ilegems. "Het was letterlijk 'the show had to go on'. Om elf uur 's avonds ontplofte de boel, om 10 uur 's morgens moesten wij in de studio zijn. Ik had geen keuze, ofwel blies ik de boel op en moest ik dat nieuws delen met heel Vlaanderen terwijl ik het zelf nog niet kon plaatsen. Ofwel danste ik voor mijn leven. Danste ik voor mijn relatie. We konden niet anders."

VTM


Erik en Bieke wonnen uiteindelijk die wedstrijd. Pas nu vindt ze de tijd rijp om erover te praten. "Ik had geen tijd om er over na te denken. Ik heb drie jaar gezwegen. Omdat ik er niet kon over spreken en we het zelf moesten oplossen. Nu, met dit boek moest ik dit verhaal schrijven, anders ben ik zo fake als de pest. Ik werd ook gek van het geniepig gezoem achter mijn rug. Ik weet dat er filmpjes circuleren. Ik kon er gewoon niet meer tegen. Het werd me te emotioneel. Bovendien wil je niet weten hoeveel koppels er door een crisis gaan en de schijn hoog houden. En zeggen dat ik zelf nog een programma over liefde heb ingesproken terwijl mijn eigen relatie aan een zijden draadje hing. Maar, ik ben u ook verschrikkelijk bang voor wat mogelijk zal volgen."
102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roberta Alonge

  Kent iemand ondertussen de statistieken van het verkoop van het boek?

 • Katja Schraudy

  Je moet niet bij iemand bkijven die jou bedriegt en zeker niet om dat hij bekent staat als bv .bij mij vloog hij er uit en maal vreemd gaan dan blijf je vreemd gaan.en zo schoon is hij ook weeer niet .

 • Wilfried Vanden Berg

  Elke verstandige vrouw die een beetje verstand heeft,en het kan gebruiken ,smijt die kerel buiten. Daarom is dit verhaal gewoon verzonnen,en opgeblazen om haar boekje te kunnen verkopen.Pure onzin,om aan geld te geraken. Welke idiote trapt daar in ?

 • Herman Gorre

  Echte liefde en trouw zijn zeldzaam , jammer.

 • Herman Gorre

  Echte liefde en trouw is heel zeldzaam , jammer.