Biedingsoorlog breekt uit: streamingdiensten azen plots op ‘South Park’

ANP Kippa
De rechten op de Amerikaanse animatiereeks ‘South Park’ zijn blijkbaar een kostbaar goed. Er is dan ook een onvervalste biedingsoorlog uitgebroken onder streamingdiensten, die nu allen azen op de cartoonserie. Voor enkel en alleen de rechten voor de Amerikaanse markt zouden diensten tot wel 500 miljoen euro willen neertellen. Dat schrijft zakenblad Forbes.

Volgens buitenlandse media zou Viacom, het moederbedrijf van zender Comedy Central, samen met Trey Parker en Matt Stone, de makers van ‘South Park’, op dit moment met zes verschillende partijen rond de tafel zitten om tot een deal te komen. Toch zou Netflix, één van de grootste spelers, hun handen intussen van een mogelijk contract hebben getrokken.

Er hangt zo’n exuberant prijskaartje aan de streamingrechten omdat de reeks al 23 jaar wordt uitgezonden en dus over een enorm aantal afleveringen beschikt. ‘South Park’ is intussen wereldberoemd en razend populair bij jong en oud, vandaar ook de hevige strijd om dat bestaande succes verder te kunnen zetten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christelle Vandermaelen

    Gratis te zien op hun eigen website southpark.com ik zou hetzelfde doen als netflix...