Bevrijding van kandidaten in ‘Kamp Waes’ was ‘in het echt’ dan toch niet zo spectaculair

De bewuste ontploffing in 'Kamp Waes'
VRT De bewuste ontploffing in 'Kamp Waes'
Het was een bewogen aflevering van ‘Kamp Waes’ zondag. De overgebleven kandidaten werden gegijzeld en twaalf uur lang ondervraagd. Pas na die periode werden ze bevrijd door de Special Forces. Een actie die op het tv-scherm gepaard ging met een luide explosie en erg veel rook. Maar de waarheid was iets minder spectaculair, schrijft het Nieuwsblad. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wie goed keek, kon zien dat het pand waar de kandidaten verbleef voor een groot deel uit asbestplaten bestond. Bij de explosie kwam heel veel stof en rook vrij - niet zo veilig voor de deelnemers. De VRT nam dan ook geen risico, klinkt het bij woordvoerder Hans Van Goethem. “We hebben de kandidaten laten schrikken met een luide droge knal, zodat hun reacties oprecht waren. De beelden van die ontploffing, de deur die uit haar hengsels wordt gegooid en de stofwolk, zijn op een andere plek gefilmd – zonder iemand in de buurt – en later in de montage toegevoegd.”
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davey Faes

  Ja en zeggen dat het half 7 of 7uur in de ochtend is. En bij een band de kandidaten 08.54 zie staan op horloge :)

 • Marina Poelmans

  Hoe kan je nog van reality tv spreken ! Alles wordt er gemanipuleerd om het maar zo spraakmakend te doen lijken en kijkcijfers te vergaren ! En Waes lacht in zijn vuistje ! Sorry niets van dit alles komt nog geloofwaardig over !

 • christianne bruyland

  Kom mij niet vertellen dat beginnelingen al na 7 dagen het terrorisme veld worden ingestuurd met risico het niet te overleven!

 • mario vermeersch

  in de serie is alles veel extremer,dan wanneer je de gewone opleiding zou volgen.

 • Ronald Daens

  Kom jongen ga de echte opleiding volgen van de special forces ipv een gemanipuleerde opleiding voor een tw reeks.