Benjamin Laura Tesoro (22) staat vanavond centraal in ‘Liefde Voor Muziek’: "Zoveel songs heb ik nog niet, dus de keuze was beperkt"

VTM
In de aflevering van vanavond is het de beurt aan Laura Tesoro om languit achterover te leunen in de sofa van 'Liefde voor muziek'. Met haar 22 jaar is ze de benjamin van de groep, en op Ian Thomas na ook de jongste van alle vijf seizoenen. "Ik was bloednerveus, maar het was een erg fijne bende. En van dat leeftijdsverschil merkte je niks."

"Normaal kijken we in het begin eerst naar kinderfoto's, maar bij jou zijn dat foto's van vorige week", lacht Milow aan het begin van de uitzending. Met haar 22 jaar is Laura Tesoro veruit de jongste artiest in dit seizoen van 'Liefde voor muziek'. Dat maakte de voorbereiding niet altijd even gemakkelijk. "Veel van de nummers van de andere artiesten zijn uitgekomen toen ik nog niet geboren was", vertelt Laura. "Ik moest dan ook vaak helemaal in hun oeuvre duiken om te kijken welke nummers me het best bevielen." Voor de andere artiesten was het net omgekeerd. Het aantal songs waaruit zij konden kiezen was niet eindeloos. Zo wordt Laura's grootste hit 'Higher' zowel door Ilse DeLange als door Bart Kaëll onder handen genomen, en brengt Milow een eigen versie van 'Tomorrow', de wereldhit uit de musical 'Annie' waarin Tesoro als 11-jarige de hoofdrol speelde. "Ik heb natuurlijk nog niet zo heel veel nummers, dus hun keuze was beperkt", zegt Tesoro. "Maar gelukkig hebben ze er allemaal één kunnen kiezen."

Tourverhalen

En ook al is ze nog piepjong, haar cv kan al tellen. Laura werd tiende op het Eurovisiesongfestival van 2016, won 'The Voice van Vlaanderen' in 2014 nét niet en presenteerde 'Belgium's Got Talent' aan de zijde van Koen Wauters. "Toch was het voor mij vooral een eer dat ik mee mocht naar Spanje", vertelt ze. "In het begin was ik dan ook bloednerveus. Ik zie mezelf daar nog nog staan in de vertrekhal van Zaventem, helemaal op van de stress. Gelukkig ebde die spanning weg zodra ik de andere artiesten leerde kennen. Ik merkte dat zij ook gewoon zenuwachtig waren omdat ze dit voor het eerst deden." Zelfs het leeftijdsverschil merkte Laura na verloop van tijd niet meer. "Het was oprecht een heel fijne groep en op den duur was daar niets meer van te merken. We konden het allemaal goed met elkaar vinden. Maar dat neemt niet weg dat ik toch nog onder de indruk was, hoor. De meesten zitten al zo lang in het vak en vertelden geweldige verhalen over het leven op tour. Dat heb ik allemaal nog niet meegemaakt, al hoop ik wel dat het ooit zover komt. Het fijne was dat de opdracht van het programma iedereen terug op hetzelfde niveau zette."

Knuffel van Ilse

Met Jan Leyers, de broers Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo, Bart Kaëll, Milow en Stef Kamil Carlens is dit vijfde seizoen van 'Liefde voor muziek' een mannenbastion. Ilse DeLange en Laura waren de enige twee vrouwen op reis. "Misschien is het wel daarom dat het meteen klikte tussen ons", zegt de Antwerpse met Italiaanse roots. "Toen ik supernerveus stond te wachten op de luchthaven, was Ilse de eerste die ik zag. Ze gaf me een dikke knuffel en was meteen heel enthousiast. 'Oké, dat komt hier goed', dacht ik."

Ilse en Laura schelen net geen twintig jaar, maar toch hebben ze heel wat met elkaar gemeen. Allebei waren ze jurylid in 'The Voice Kids', en dan is er natuurlijk ook het Eurovisiesongfestival, waar ze alle twee aan deelnamen. "Dat schept wel een band, ja", vindt Laura. "Het is een ervaring die niet veel mensen meemaken, en je kan maar écht weten wat het is als je het zelf hebt meegemaakt. Het was fijn iemand tegen te komen die precies weet hoe dat voelt." De Nederlandse eindigde in 2014 tweede na Conchita Wurst, Tesoro werd twee jaar later tiende. Morgen verdedigt Eliot de Belgische kleuren in Tel Aviv. "Ik vind het een heel leuk nummer", zegt Laura. "Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het dit jaar niet echt op de voet gevolgd heb, mijn focus lag de voorbije maanden vooral op 'Liefde voor muziek'."

Poëtisch

Na vanavond zijn het enkel nog Kommil Foo en Stef Kamil Carlens die centraal staan in de Spaanse villa. "Dat waren voor mezelf de twee spannendste nummers om te doen", zegt Laura. "De liedjes van Kommil Foo zijn om te beginnen in het Nederlands, maar ze zijn ook heel poëtisch. Het was niet makkelijk om hun rijke beeldspraak in mijn uitvoeringen te verwerken. Het nummer van Stef is dan weer mijn persoonlijke favoriet. Ik heb er echt mijn eigen ding mee kunnen doen en het is ontzettend leuk om te zingen."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.