Belgische serie 'Ennemi Public' oogst lof op Prix Europa

rtbf
De Belgische tv-serie 'Ennemi public' heeft een speciale vermelding gekregen op de Prix Europa 2016 in Berlijn. Dat meldt de RTBF. De Franstalige serie, die binnenkort ook zal te zien zijn op de VRT, dingde mee in de categorie beste Europese tv-fictieserie. De eerste prijs was voor de IJslandse serie 'Trapped'.

De serie had al de "Coup de coeur"-prijs gewonnen van de jury van de MIPDrama Awards op 3 april in Cannes. Acteur Angelo Bison werd ook al bekroond tijdens het festival Séries Mania in Parijs als beste acteur. Op dit moment zou gewerkt worden aan een tweede seizoen.

De reeks werd geïnspireerd op de Dutroux-affaire en begint met de overbrenging van Guy Béranger, een kindmoordenaar, naar de abdij van Vielsart, waar hij de rest van zijn straf moet uitzitten, tot groot protest van de inwoners van het dorp. De jonge Brusselse agente Chloé krijgt de taak om de gedetineerde in het oog te houden.

Amper een maand na de aankomst van Béranger, wordt een meisje vermoord teruggevonden in een lokale kapel. De moord vertoont gelijkenissen met de handelswijze van Béranger en lijkt het werk te zijn van een van zijn bewonderaars.