Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe één-reeks 'Over Water'

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De eerste beelden van 'Over Water' werden vandaag vrijgegeven door één. Deze tiendelige reeks van Paul Baeten Gronda en Tom Lenaerts speelt zich af in de stad Antwerpen en haar haven. 

Op het internationale Franse televisiefestival Séries Mania werd vandaag de trailer van de reeks voorgesteld en vanaf nu kan iedereen de eerste beelden bekijken bij Eén. 'Over Water' is ook de eerste bevestigde titel voor het 45ste Film Fest Gent in oktober.

'Over Water' draait rond de voormalige tv-ster John Beckers (Tom Dewispelaere), die van zijn vrouw Marjan (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

“Met 'Over water' wilden we een verhaal maken over verleiding, over de mooie en de destructieve kanten ervan. Ons hoofdpersonage komt uit een wereld die we goed kennen: de televisie - John Beckers was ooit de populairste tv-presentator van Vlaanderen. Maar we laten alle soorten verleiding op hem los: geld, roem, macht, seks, drugs… De vraag is dus niet of hij breekt, maar wanneer”, vertelt Tom Lenaerts.

“We kozen voor de haven omdat er letterlijk met elke container een nieuw verhaal kan binnenkomen. Het is een wereld op zich, een universele minimaatschappij. Antwerpen is heel aantrekkelijk want naast een heel herkenbare stad ook een wereldbekende naam dankzij de haven. Gezien onze thematiek van verleiding, was de drugshandel in en rond de haven een spannende maar ook inspirerende wereld om onze personages mee te confronteren.”

'Over Water'
één 'Over Water'