Baz Luhrman maakt reeks over de geboorte van hiphop voor Netflix

Regisseur Baz Luhrman, bekend van onder meer 'The Great Gatsby', 'Moulin Rouge' en 'Romeo+Juliet', gaat een tv-serie maken over het ontstaan van de hiphop in het New York van de jaren 70. 'The Get Down' is vanaf volgend jaar te zien op Netflix. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De dertien afleveringen tellende reeks vertelt het verhaal van een groepje jongeren uit de Bronx die "gewapend met woordspelletjes, geïmproviseerde danspasjes, stiften en spuitbussen" hun weg zoeken in het verpauperde New York van de jaren 70.

'The Get Down' wordt het eerste muzikale project van de Australische regisseur Baz Luhrman sinds zijn kaskraker 'Moulin Rouge' uit 2001 en zijn eerste opdracht voor televisie.

Luhrman is naar eigen zeggen al tien jaar met 'The Get Down' bezig. "Ik ben geobsedeerd door hoe een stad op zijn absolute dieptepunt - vergeten en verwaarloosd - zo'n creativiteit en originaliteit in muziek, kunst en cultuur kan voortbrengen." 'The Get Down' zal dus niet alleen het verhaal vertellen van de geboorte van hiphop, punk en disco, maar ook van de wederopstanding van een stad op de rand van het bankroet.

U kunt de teaser hierboven bekijken.