Bart Kaëll was bang voor ‘Liefde voor Muziek’: “Ik dacht dat ze mij niet au sérieux gingen nemen”

JOE
Het radioprogramma ‘Zot Gedraaid met Kris Wauters’ bij JOE staat de komende weken in het teken van het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. Bart Kaëll was vandaag de eerste uit het rijtje artiesten die te gast zullen zijn bij Kris. Bart vertelt aan Kris dat hij dacht dat zijn collega’s uit ‘Liefde voor Muziek’ hem niet serieus zouden nemen. Verder heeft hij het ook over zijn eerste ontmoeting met zijn partner Luc Appermont.

Kris vraagt zich af hoe Bart zich als Vlaamse zanger voelde tussen de andere artiesten tijdens ‘Liefde voor Muziek’. “Ik voelde mij wel vreemd in dat gezelschap. Ik dacht dat ze mij niet au serieux gingen nemen omdat ik ‘maar’ Vlaamse liedjes breng. Soms wordt daar neerbuigend over gedaan. Ten onrechte want stijl en smaken moet je niet door elkaar halen. Ze zeiden altijd tegen mij dat ik in het Engels moest zingen, maar mijn roots liggen bij Vlaamse liedjes. Ik hou al van populaire muziek van toen ik nog een kind was. De beste tip die ik kan geven voor mensen die nu nog carrière willen maken, is om terug te keren naar waar je in je kinderjaren van hield”, geeft Bart mee.

Eerste ontmoeting

Bart is ondertussen al meer dan veertig jaar samen met Luc Appermont. Kris vraagt zich af of muziek iets met hun eerste ontmoeting te maken heeft. “Luc kwam met zijn toenmalige vriendin langs in een café in De Haan. Ik werkte daar als kelner om een beetje geld te verdienen. Ik was toen al met muziek bezig en ik was ook dj. Zo zijn we aan de praat geraakt en gaf ik Luc mijn kaartje. De allereerste keer dat ik met Luc heb afgesproken zijn we ergens gaan lunchen. Hij kwam mij ophalen in een witte Volvo waarin een cassette met mooie muziek opstond. Bleek dat Luc dat gewoon bij de auto gekregen had. Dat lied is ons liedje geworden. Als dat passeert op de radio word ik direct terug gekatapulteerd naar die tijd in de Volvo”, vertelt Bart openhartig.

Vertrokken bij Celine Dion

Kris praat met Bart over festivals en concerten: “Ik herinner mij een concert van Celine Dion waar ik eens naartoe gegaan ben in Vorst. Ik durf het bijna niet te vertellen, maar ik ga het toch doen. Ik had al een stuk van dat concert op tv gezien en ik zit daar in de zaal. Na vier liedjes ben ik vertrokken. Het was niet echt, ik vond dat allemaal fake. Ik mag dat eigenlijk niet zeggen want dan bruuskeer ik de fans van Celine Dion, maar alles wat ze deed op tv, was net hetzelfde in Vorst. Dat was allemaal gespeeld, ik hou niet van het Amerikaanse voorgekauwde dat niet uit het hart komt”, verklapt Bart.

JOEReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.