Bart De Pauw maakt realityreeks voor VIER

Bart De Pauw.
BELGA Bart De Pauw.
Voor de eerste maal in zijn carrière is Bart de Pauw een programma voor zender VIER aan het maken. Maandag gingen de opnames voor de nieuwe realityreeks van start. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Maandag gingen in het casino van Spa de opnames voor een nieuw realityprogramma op VIER van start. Een van de creatieve bedenkers achter dat programma is niemand minder dan Bart de Pauw. Dat is enigzins opmerkelijk omdat die laatste nog nooit eerder voor de zender heeft gewerkt. Producties van Koeken Troef! - het productiehuis van De Pauw - verschenen in het verleden altijd op de openbare omroep.

Bij productiehuis Koeken Troef! wordt benadrukt dat De Pauw enkel als creatief directeur bij het programma betrokken is, en niet als regisseur. Het programma zal in 2016 op VIER te zien zijn.

De nieuwe samenwerking is echter ook nog om een andere reden noemenswaardig. De Pauw is immers ook een van de bedenkers achter 'De mol', het programma waarvan de VIER enkele maanden geleden reeds aankondigde dat er binnenkort op hun zender een nieuw seizoen van te zien zou zijn. Daarmee sprak de zender echter voor zijn beurt, want nog niet alle makers gaven hun fiat om die 'remake' ook daadwerkelijk te laten plaatsvinden.