Axel Daeseleire moet interview onderbreken in Namibië: "Sorry, dit kan ik niet”

RV
Nadat Axel Daeseleire zich vorige week onderdompelde in de illegale kinderhandel in India, trekt hij vanavond in 'Trafiek Axel' naar Namibië om er de lucratieve dierenjacht bloot te leggen. 

Hij telt er grof geld neer om een week te vertoeven tussen geroutineerde jagers. Zij rijden dagelijks naar afgesloten reservaten om er trofeeën te schieten. Bedreigd of niet, de dieren in het domein worden enkel gefokt voor de jacht. Axel gaat ook zelf gewapend het terrein op en komt oog in oog te staan met een gnoe. "Niet bewegen of ik mis mijn schot", sneert Daeseleire naar zijn instructeurs terwijl de adrenaline stijgt. Maar krijgt hij het ook echt over z'n hart om het dier genadeloos neer te knallen?

Tijdens zijn bezoek aan een taxidermist loopt het echter wat fout. De stank van rottend dierenvlees en gebleekte schedels worden Daeseleire te veel. Na een hoestbui en meermaals zijn neus proberen te bedekken, loopt Axel het magazijn van de taxidermist buiten. “Sorry, maar dit kan ik niet. Ben ik de enige die zo reageert?” 

'Trafiek Axel’, vanavond om 20.35 uur op VIER.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Gewoon ziekelijk als je zulke mooie dieren zomaar voor plezier wil doodschieten!! Met welk recht dan nog?? En dit daarbij nog eens in tijden van bedreigde diersoorten?! En ja Axel, nooit van u gedacht dat dat je zo gevoelloos kon zijn..... !!

 • Marc Sierens

  Als hij op die manier een schot lost zit hij met een bloedende en blauwe oogkas,niet gans slim die gast.

 • Peggie Van Audenhove

  Ik dacht dat Axel het moeilijk had door zijn geweten, het gaat echter louter en alleen om de geur die hem doet kokhalsen. Deze reportages zijn enkel belust op sensatie en de man maakt er zich niet sympathieker door, enkel rijker. Axel je stelt teleur.

 • ludo verbueken

  ge zou u moeten schamen genadeloos een dier afknallen en dat voor de kijk cijfers op te krikken ,voor mij is het de laatste keer dat ik er zal naar zien