Axel Daeseleire bekent dat hij worstelde met verslaving: “Er is een periode geweest dat ik bijna elke dag dronk”

VTM
In ‘Wat een Dag’ lichtte Axel Daeseleire een tipje van de sluier op over zijn nieuwe programma, dat voorlopig ‘Five Days Inside' heet. Daarin brengt de acteur en presentator vijf dagen door in moeilijk toegankelijke plaatsen, waaronder een crisiscentrum voor mensen die verslaafd zijn aan verdovende middelen. Het kwam dicht bij huis voor de presentator. “Er is een periode geweest dat ik elke dag dronk”, bekende hij. 

Axel bezocht onder meer al De Lovie in Poperinge, een instelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, een brandwondencentrum en het Psychiatrisch Centrum in Gent-Sleidinge, een crisiscentrum voor toxicomanie (verslaving aan verdovende middelen, red.). En dat laatste bezoek bracht herinneringen naar boven bij de presentator. “Ben jij verslaafd aan iets?”, vroeg Davy aan Axel. “Geweest, ja", geeft het schermgezicht toe. “Ik heb gerookt en als ik eerlijk ben, is er ook een periode geweest waar ik bijna dagelijks alcohol dronk. Ik ben niet zo’n fantastische slaper. Toen dacht ik dat ik rapper in slaap zou vallen als ik een glas dronk.” Die tactiek bleek echter niet te werken en dus gooide Axel het over een andere boeg.

Het programma ‘Five Days Inside’ zal pas in maart of april 2020 op VTM te zien zijn. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • herman de genst

  Peter Janssens heeft groot gelijk , er is een groot verschil tussen drinken en drinken , iets drinken om te kunnen slapen is iets anders dan van s morgens vroeg naar de fles grijpen en niet voor 1 glaasje maar de ganse dag door , en inderdaad is Vodka de uitgelezen drank , geurloos en liefst in een plastiek fles van spa of noem maar op , kan men lekker met zich meesleuren zonder op te vallen , en ik kan het ook weten net als Peter .

 • raf janssens

  “Ik heb gerookt en als ik eerlijk ben, is er ook een periode geweest waar ik bijna dagelijks alcohol dronk." Ik ook Axel, maar ik noem dat genieten van het leven en geen verslaving zoals de mainstream ons wil opdringen.

 • yves van tongelen

  Tien glazen per week en je bent al ben al te ver volgens de wetenschap, hoeveel gekker kan het nog worden, iedereen dat werkt moet toch betalen om die instroom te bekostigen, zonden belasting op alcohol door eigen publiek gaat het nooit lukken, Yves van tongelen

 • Peter Janssens

  Als ge bijna elke dag drinkt zijt ge niet verslaafd, zeveraar. Verslaafden staan op met een Irish coffee of twee, drinken de dag door vodka want dat ruikt ge niet en 's avonds een flesje wijn of twee om in slaap te vallen. Ik kan het weten, blij dat ik er vanaf ben.

 • Marko Decandt

  Je hebt verslaafd en verslaafd. Ik geef ook toe dat ik dagelijks alcohol drink. Voor het avondeten drink ik 2 glazen aperitief, elke dag. Maar dat is dan ook alles. Maar of ik me nu een alcoholverslaafde noem? Absoluut niet, ik ben eigenlijk ook nooit zat. Ik denk dat mensen die 1 à 2x per week alcohol drinken, maar dan drinken tot ze letterlijk in coma vallen, dat is volgens mij veel ernstiger dan wat ik doe.