Ga naar de mobiele website
^ Top

Autistische Julia is nieuwste karakter in Sesamstraat

Het nieuwe personage Julia in Sesamstraat is autistisch.
AP Het nieuwe personage Julia in Sesamstraat is autistisch.
De Amerikaanse versie van het kinderprogramma Sesamstraat heeft gisteren een nieuw personage met autisme geïntroduceerd. Julia, zoals de pop heet, heeft oranje haar en groene ogen en werd gepresenteerd tijdens het actualiteitenprogramma 60 Minutes op de Amerikaanse publieke omroep PBS.

Voor Stacey Gordon, die de stem van Julia vertolkt, is het een erkenning van kinderen met autisme. Ze heeft zelf een autistisch zoontje en noemt de positieve invloed die Sesamstraat heeft op kleine kinderen. "Als de vriendjes van mijn zoon via Sesamstraat kennis hadden kunnen maken met autisme dan hadden ze misschien niet angstig gereageerd op mijn zoontje", zegt Gordon tegen Daily News.

Wennen
In de eerste aflevering maakt Julia kennis met het personage Pino, die in de VS Big Bird wordt genoemd. Elmo legt aan Big Bird uit dat Julia een beetje stil is omdat ze even moet wennen aan het maken van nieuwe vriendjes. "Ze doet soms gewoon wat langer over de dingen", zegt Elmo.

Sesamstraat is sinds 1969 op de Amerikaanse televisie en behoort tot een van de best bekeken programma's voor kinderen. De show wordt in 120 landen wereldwijd gemaakt en uitgezonden. In ons land was de serie vanaf 1976 tot 1983 op de televisie.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug