Arnout Hauben start 'Rond de Noordzee' in Brugge

In de tiendelige avontuurlijke reisreeks Rond de Noordzee vertrekt Arnout Hauben - samen met Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid en drone) - op een 5.000 kilometer lange reis rond de Noordzee.
© VRT - 2019 In de tiendelige avontuurlijke reisreeks Rond de Noordzee vertrekt Arnout Hauben - samen met Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid en drone) - op een 5.000 kilometer lange reis rond de Noordzee.
Reportagemaker Arnout Hauben gaat weer tien weken op wandel. Niet langs oorlogsfronten deze keer, maar langs de kustlijnen van de Noordzee in Groot-Brittannië, Noorwegen, Nederland... en België, uiteraard.

Starten doet hij - samen met cameraman Philippe Niclaes en klankman Ruben Callens - in Brugge, ooit de belangrijkste havenstad aan de Noordzee.

Na afloop zal Arnout zo'n 5.000 kilometer in de benen hebben. Of in de armen, want Arnout vaart in de eerste aflevering in een kano naar Het Zwin in Knokke. Hij ontmoet er op de dijk een oude dame die ooit een groots strandfeest organiseerde. Voor haar hond... 

'Rond de Noordzee'
Eén 20.35 uur