Anouk breekt live op tv: "Dit is heftig"

Anouk
NPO1 Anouk
Zangeres Anouk werd gisteren aan tafel in het Nederlandse programma 'De Wereld Draait Door' overmand door emoties. De rockchick was te gast om te vertellen over haar nieuwe plaat, maar toen presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg naar de betekenis van een van haar teksten, brak ze.

De 43-jarige Anouk is voor haar nieuwe album afgestapt van haar Engelse nummers. Voor de lol, zo omschreef ze het zelf. "Ik was gewoon verveeld en zocht wat meer uitdaging", vertelde ze. Een clubtour gaat er dan ook niet komen. "Dat past niet in de set. Ik zal op een concert hooguit twee of drie Nederlandstalige nummers zingen."

Toen de presentator vervolgens over haar nieuwe lied 'Red Mij' begon, had de zangeres het zichtbaar moeilijk. "Je zingt: 'Red mij, laat me niet alleen, geloof me, mijn hart is echt niet gemaakt van steen. Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u.' Wie is u?", vroeg hij aan haar. "Hetgeen wat ik niet kan vinden op dat moment. De een noemt het god, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig", zei ze met gebroken stem.

De andere gast, Britt Dekker, schrok van de plotselinge emoties van Anouk en vroeg haar of het misschien iemand was die ze is verloren. Anouk schudde haar hoofd, slikte haar tranen weg en vervolgde toen: "
Dat is misschien ook wel de reden dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen of niet prettig vind", zei ze weer met een snik in haar stem. "Ik weet niet waarom, het is gewoon anders."




5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde De Smedt

  Is een fantastische zangeres. Hopelijk komt ze er terug bovenop!

 • romy verhove

  Dit is puur en niet fake ,topvrouw Anouk !

 • Johan De Clercq

  Onhandelbaar mens, aandachtzoekster, ......heeft kansen genoeg gehad en gegrepen.....en mannen verslonden.....

 • Dick van Aggelen

  Och gut...

 • Luc Desmet

  Echtheid op tv: das verschieten he.