Exclusief voor abonnees

Annemie Struyf vanuit eigen lockdown op virtueel bezoek bij de ‘Eviva Espana’-Belgen: “Blij dat ik nu in België woon”

Annemies zoon Jasper en zijn vriendin Hanne moesten hun reis met de motor van een jaar onderbreken. "Nu staan die twee motors dus in mijn garage, hun berijders zitten in mijn sofa. En Jasper gaat met ijver mijn badkamer verbouwen."
Pieter-Jan Vanstockstraeten Annemies zoon Jasper en zijn vriendin Hanne moesten hun reis met de motor van een jaar onderbreken. "Nu staan die twee motors dus in mijn garage, hun berijders zitten in mijn sofa. En Jasper gaat met ijver mijn badkamer verbouwen."
Nu het uitbundige Spanje nog weinig reden heeft tot vreugdekreten, en zij steeds vaker de vraag kreeg hoe het nog zou zijn met 'haar' kleurrijke zwerm uitgeweken Belgen daar, op hun berg of aan hun baai, zocht Annemie Struyf (59) hen virtueel op voor een coronaspecial van haar succesreeks 'Eviva España'. "En ik zeg je, ik zou er nu niet willen wonen." Zelf zit ze, na de telewerkuren, thuis met vijf aan tafel. Maar het zijn niet 'the usual suspects'.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried THOMAS

  Met geld koop je de boter ook in spanje gelijk overal ,Met goede verzekering kom je al een eind verder

 • Hans Van Reeth

  Ik woon reeds 20 jaar in Spanje. Tenerife. Ik ben een Colitis Ulserosa patiënt. De medische begeleiding en zorg die hier geniet is prima en verloopt zonder problemen. Als ik op internet lees welke weg Colitis Ulserosa patiënten in België moeten afleggen alvorens zij bepaalde medicatie krijgen. Ben ik blij dat ik hier zit.

 • verstraeten pat

  Reeds 3 x geopereerd in Spanje in een universitair ziekenhuis. Telkens uitstekend verzorgd en goed resultaat van operatie dus niks dan lof voor personeel. Wal begint het 5 weken durend huisarrest door te wegen, maar wat moet moet maar.

 • Ludwig Janssens

  Mr.Claeys,u bent waarschijnlijk nog niet in Spanje geweest.Hier zouden zij in sommige gevallen nog een puntje kunnen zuigen,waaronder de ziekenzorg.Beschikkend over een NIE nr.is het doktersbezoek en de medicatie er GRATIS. Hier kunnen wij er enkele van dromen,niet?? De hopital en clinica zijn zeker evenwaardig als deze van belgie. Niet zeveren hé.

 • dirk claeys

  Iedereen weet dat de zorg en medische wereld in Spanje een klein broertje is van België! Vele die daar een tweede verblijf of als Spanjaard geimigreerd zijn beseffen heel goed dat bij de minste medische problemen je daar een grote sukkel bent, die de vele zonnekloppers doen vluchten naar hun thuisland!