Annelien Coorevits zag al heel wat harten breken in ‘Temptation Island’: “We moesten de opnames soms stilleggen”

Annelien Coorevits en Rick Brandsteder zijn al jaren de presentatie van ‘Temptation Island’.
VIJF Annelien Coorevits en Rick Brandsteder zijn al jaren de presentatie van ‘Temptation Island’.
Annelien Coorevits is al jaar en dag de Belgische helft van het ‘Temptation Island’ presentatieduo, naast haar Nederlandse collega Rick Brandsteder. Ze heeft tijdens de verschillende edities van het programma al véél gezien, en daar doet ze nu haar boekje over open.

In een interview met het Nederlandse Grazia blikt ze terug op de heftigste momenten. Uiteraard zit de situatie tussen Tim en Deborah daarbij. “Zo’n scenario kun je als programmamaker niet verzinnen. Het was gouden tv, je denkt aan de ene kant: dit wordt een seizoen dat niemand vergeet. Het kan nog zulke mooie televisiebeelden opleveren, bij elk kampvuur brak het hart van Deborah opnieuw en dat vond ik heel moeilijk om te zien.”

Ook de ondertussen erg bekende Pommeline stookte wat vuurtjes. Lisa kreeg moeilijke klappen te verwerken dankzij haar toenmalige vriend, Merijn. De kampvuurmomenten waren dan ook erg zwaar. “Ze zaten met zijn allen te huilen”, vertelt Annelien. “Ik heb het zelf ook niet droog gehouden. Ik heb Lisa moeten vasthouden, want ze zat helemaal te trillen. We hebben op een gegeven moment de opnames stilgelegd omdat de emoties te hoog opliepen. Lisa was helemaal in shock en zat in een hoekje met een handdoek over haar hoofd te huilen, dat zijn echt geen momenten waarop je wil blijven filmen.”

Daarnaast blijven ook de enorme ego’s van de verleiders haar keer op keer verbazen. Een vreemd hoogtepunt daarvan was haar ontmoeting met verleider Alex, die zijn zinnen op Rosanna had gezet. “Hij zei: ‘Ja meisje, dit lichaam moet je gewoon verdienen’... en ik was sprakeloos. Hij ging door van: ‘Ik ben een trofee’. Ik dacht echt: say what?”

 “Ik merk ook wel dat er heel wat van die kandidaten, en dan vooral de verleiders en verleidsters, zich inschrijven omdat ze bekendheid willen verwerven. Ze weten dat het niet alleen bij die deelname blijft, maar dat er ruimschoots aandacht is in de pers. Deze Instagramgeneratie is constant bezig met sociale media. Het beheerst hun leven. Ze willen op alle mogelijke vlakken gezien geworden.”

Annelien
Vijf Annelien18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Peeters

  Veel negatieve commentaren hier. Niemand verplicht u om te kijken. Al heb ik de indruk dat veel mensen hier toch kijken, maar het niet toegeven omdat ze hun reputatie hoog willen houden tov vrienden.

 • Stephen Goevaerts

  Akkoord, niveau nihil... and i love it!!!

 • Kevin Vercamme

  Zoveel zure pruimpjes in de reacties , Ik denk dat er aantal mensen zich nogal voelen aangesproken door dit programma , Goed zo ! doe zo voort een beetje de slangen uit hun hol lokken.

 • Gregoor Vogels

  Ik heb dit echt nog nooit bekeken. Het onderwerp,alleen al... pfff. Ge moet heel.laag gevallen zijn om hier aan deel te nemen en ook om zulks te presenteren!

 • Frans Dubois

  De reacties hieronder zijn echt bedroevend... jullie noemen dit tv van laagste niveau, maar je weet wel waarover het gaat! En dan neem je zelfs nog de tijd om dit artikel te lezen... Beetje hypocriet, niet?? En wat Annelien betreft; nu niet de zieligaard uithangen, aub. Je bent zelf diegene die het hardste stookt tussen de koppels...