Annelien Coorevits: “Ik moet mij altijd verontschuldigen voor mijn gewicht”

VIJF
Gisterenavond was het de beurt van Annelien Coorevits om met Wim Lybaert op pad te gaan in ‘De Columbus’. Ze vertelde daarin onder meer over haar jeugd, de opvoeding van haar kinderen en de vele opmerkingen over haar slanke lijn.

Tijdens de lunch praten Wim en Annelien over bijzondere eetgewoontes. Zo is Annelien verzot op rauwe dingen. Ze praten ook nog over het feit dat Annelien zich altijd moet verantwoorden voor haar gewicht. Ze is gezegend met haar lichaam, maar daar moet ze zich altijd voor excuseren.

De bestemming van Wim en Annelien is Mexico. Een land waar Annelien niet zo’n goede herinneringen aan heeft. In 2007 trok ze al een keer naar daar voor de Miss Universe-verkiezing. Een verkiezing waar ze zich helemaal niet op haar plaats voelde, tussen al die ‘beelden van vrouwen’. En dan werd haar ook nog eens ‘huisarrest’ opgelegd.

Met het ouder worden merk je ook dat je heel wat gewoontes en uitspraken van je ouders overneemt. Wim en Annelien delen hun ervaringen. Zo moeten de kinderen van Annelien ‘ik zou graag’ in plaats van ‘ik wil’ zeggen. Iets dat zij vroeger ook moest van haar ouders.

Vlak voor het slapen merkt Wim stress bij Annelien. “Als ik weet dat jij eerst slaapt, ben ik minder gegeneerd dat ik woel”, zegt ze. Maar het is niet alleen in het slapen dat Annelien nerveus is. Iets dat ze zelf heel lastig vindt. “Maar het betert wel met het ouder worden.”

Dat Annelien zich op haar gemak voelt in De Columbus en bij Wim, is niet fake. Anders zou je het wel merken, volgens haar.

Piano Man’ van Billy Joel, da’s een nummer waarop Wim altijd danst. En het is uit z’n comfort zone, maar wanneer het nummer speelt vraagt hij Annelien ten dans.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony Vandooren

    Ik vond ze er vroeger toen ze ietsje voller was stukken beter uitzien, maar blijft een mooie vrouw natuurlijk

  • bernard deplacie

    Tja Meneer Dillen.. Er is niets mis aan slanke vrouwen.. vind ik

  • Ward Dillen

    Waarom die vrouwen altijd zeuren over hun gewicht en er per se graatmager willen uitzien is mij een raadsel. Een vrouw moet mals en zacht zijn en liefst geen wandelend skelet zoals die marathonloopsters. Jakkes.