Ann Van Elsen in tranen om haar scheiding: "Ik voelde mij zo schuldig, ik lag echt te wenen op de grond"

VIER
Ann Van Elsen (38) logeert deze week op de ‘Evanna’ voor ‘Gert Late Night’. Tijdens de bedgeheimen met James Cook kwamen de emotionele scheidingen in haar leven aan bod. De ouders van de ex-miss zijn gescheiden, later Ann zelf. En dat laat de ex-Miss België duidelijk niet onberoerd. 

Toen de ouders van Ann Van Elsen uit elkaar gingen, had ze het daar erg moeilijk mee. Ook al voelde ze de breuk ergens aankomen. "Het hing in de lucht", zegt ze tegen James. Ze woonde na de scheiding alleen bij haar vader. "Heb je je mama veel moeten missen?", vraagt James. Waarop Ann zegt dat ze "de warmte van een mamafiguur heeft gemist". "Maar ik kan dat plaatsen, en ik begrijp het. Ik begrijp ieder van hen in hun verhaal heel goed." Ze barst in tranen uit wanneer ze aan James toegeeft dat die situatie haar geen deugd heeft gedaan. "Je hebt daar geen fijne herinneringen aan, hé", merkt James op. 

Schuldig voelen

"In een latere fase ben ik naar een therapeute gegaan", vervolgt Ann. "Omdat de geschiedenis zich herhaalde met Gunter". In 2012 kwam er een eind aan hun huwelijk. "Toen wij uit elkaar gingen was ik daar nog niet klaar voor. Ik vond dat zo erg voor June (haar oudste dochtertje, red.) Ik voelde mij bijna schuldig dat ik ze op de wereld had gezet. Ik lag echt te wenen op de grond van: 'Sorry, dat het niet gelukt is, en dat ik u niet twee ouders heb kunnen geven'. Dat vind ik nu nog erg. Want de vragen die ze toen niet kon stellen, die stelt ze vandaag wel."

James vraagt haar of ze het gevoel heeft dat ze gefaald heeft als moeder. "Ja", zegt Ann. "Maar ik heb ook wel geleerd dat ik geen parallel moet trekken tussen June haar kindertijd en die van mij. Je weet waar de pijnpunten liggen, dus je kan je dochter een andere kindertijd bezorgen."

Bekijk hier de bedgeheimen van Ann: 
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Filip De Rijcke

  Wat een ziele poten hier zeg... al die reacties hier... kijk eens in de spiegel mensen en stop met oordelen en andere mensen hun rekening maken

 • Brent Van Renterghem

  Ik zie en hoor mijn familie nemeer en dan? Beter scheiden dan lijden...

 • Rony Schouteere

  Meestal zijn die tranen krokodilletranen. Zolang alles maar geld in de lade brengt. Inderdaad zonder luxe kunnen ze niet.zo ongekukkig zijn ze nu ook weer niet hoor

 • Tom Haezebrouck

  Tegenwoordig bleiten ze voor alles en dan vooral op tv. Karen Damen heeft iets in gang gestoken en blijkbaar is het in de mode.

 • Jef Lois

  Heb me altijd al afgevraagd hoe het toch komt dat die vrouwen zogezegde BV altijd samen zijn met bekende of rijke mannen en nooit met een vrachtwagen bestuurder,metser fabrieks arbeider en dan komen ze janken op tv. Bij mij pakt zo iets niet.