Amerikanen vernoemen baby’s massaal naar ‘Game of Thrones’-personages

Duizenden Amerikanen hebben hun in 2018 geboren baby vernoemd naar een personage uit de hitserie Game of Thrones. Dat heeft Perez Hilton uitgezocht op basis van cijfers van de Amerikaanse overheid (foto: Emilia Clarke die Daenerys vertolkt).
EPA Duizenden Amerikanen hebben hun in 2018 geboren baby vernoemd naar een personage uit de hitserie Game of Thrones. Dat heeft Perez Hilton uitgezocht op basis van cijfers van de Amerikaanse overheid (foto: Emilia Clarke die Daenerys vertolkt).
Duizenden Amerikanen hebben hun in 2018 geboren baby vernoemd naar een personage uit de hitserie ‘Game of Thrones’. Dat heeft Perez Hilton uitgezocht op basis van cijfers van de Amerikaanse overheid.

Arya spant de kroon in het rijtje: vorig jaar zijn er 2545 kinderen naar het kleine Stark-meisje vernoemd. Arya’s zus-op-het-witte doek Sansa heeft de ouders van 29 baby’s geïnspireerd. 58 Amerikaanse baby’s dragen de opvallende naam Tyrion, de goedaardige en alcoholische dwerg van het verhaal.

Weinig verrassend is het gebruik van de namen Brienne (33), Jorah (30) en Catelyn (21), aangezien die namen redelijk doorsnee zijn. Wel behoorlijk opvallend is dat er acht in 2018 geboren baby’s Daenerys heten. Het kan bijna niet missen dat de kinderen zijn vernoemd naar de koningin van de draken.

De HBO-serie ‘Game of Thrones’ loopt al sinds 2011 en op dit moment loopt het achtste en laatste seizoen ten einde.

Bekijk ook:

Dubrovnik overspoeld door ‘Game of Thrones’-fans

Eigenaar ‘Game Of Thrones’-koffiebeker klaagt bij Starbucks

Lookalike van ‘Game of Thrones’-acteur is nu zelf beroemd
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.