Amazon filmt Lord Of The Rings-serie in Nieuw-Zeeland

Ook de nieuwe tv-serie naar aanleiding van de boeken van de Lord of the Rings, wordt in Nieuw-Zeeland gefilmd.
EPA Ook de nieuwe tv-serie naar aanleiding van de boeken van de Lord of the Rings, wordt in Nieuw-Zeeland gefilmd.
Amazon Studios heeft bekendgemaakt in Nieuw-Zeeland neer te strijken voor het opnemen van de televisieserie van The Lord Of The Rings, die gebaseerd is op de fantasyboeken van J.R.R. Tolkien. De pre-productie is inmiddels gestart en in de aankomende maanden wordt er gefilmd in Auckland. Dit meldt Deadline.

"We wisten dat we met een majestueuze locatie op de proppen moesten komen om de schoonheid van de tweede eeuw van Middle-earth tot leven te laten komen", zeggen uitvoerend producenten J.D. Payne en Patrick McKay, die de Nieuw-Zeelandse bevolking en regering bedanken voor hun gastvrijheid. “Het moest prachtige kustlijnen, bossen en bergen hebben, gecombineerd met prachtige filmsets, studio's en kwalificeerde mensen. We zijn blij dat in Nieuw-Zeeland te hebben gevonden.”

Volgens bronnen is Amazon bezig met de bouw van eigen studio's in Auckland. Of Peter Jackson, de regisseur van de filmtrilogie, betrokken wordt bij het maken van de serie is nog niet beslist, al zouden er wel gesprekken lopen met de Nieuw-Zeelander.

Het verhaal van de nieuwe serie speelt zich af in middle-earth en krijgt verhaallijnen die zich afspelen voor Tolkiens The Fellowship Of The Ring.

De drie films van The Lord Of The Rings brachten tezamen bijna 6 miljard dollar op en wonnen 17 Oscars, waaronder die van beste film.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.