Amazon bevestigt: er komen vijf seizoenen van nieuwe ‘Lord of the Rings’-serie

Viggo Mortensen als Aragorn en Ian McKellen als Gandalf
rv Viggo Mortensen als Aragorn en Ian McKellen als Gandalf
Nu is het zeker: Amazon gaat minstens vijf seizoenen maken van een gloednieuwe ‘Lord of the Rings’-serie. Kosten noch moeite werden gespaard, want na een biedingsoorlog van 250 miljoen dollar met Netflix pompt Amazon nu meer dan 1 miljard (!) dollar in de nieuwe reeks. Dat bedrag doet de budgetten van series als ‘Game of Thrones’ gewoon verbleken.

Toen vorig jaar bekend raakte dat streamingdienst Amazon een tv-serie van ‘The Lord of the Rings’ zou maken, begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Toch slaagde Amazon erin de meeste details geheim te houden. Maar nu bevestigt het bedrijf aan verschillende Amerikaanse media dat er vijf seizoenen komen, tot groot jolijt van alle fans.

Aragorn

Miljoenen fans speculeren al maanden over hoe die tv-reeks van ‘Lord of The Rings’ er zal uitzien. Volgens de doorgaans goed ingelichte gespecialiseerde website The One Ring moeten we niet meer twijfelen. Daar achterhaalden ze wat min of meer de plot van de serie zal worden. “De reeks zal focussen op de jonge jaren van Aragorn”, klinkt het. “Meer bepaald de jaren waarin hij Strider genoemd werd en een dolende ridder was die Midden-Aarde doorkruiste. Dat levert uiteraard heel wat mogelijkheden op om hem allerlei avonturen te laten beleven. Ook personages als de elfen Elrond, Arwen en Galadriel kunnen op die manier opduiken. Ook het einde van de reeks is daarmee al bekend. Dat zal een scène die het moment toont waarop Aragorn de hobbits ontmoet en de avonturen beginnen die we in de films zagen.”

Aragorn en Arwen, in de film gespeeld door Liv Tyler
rv Aragorn en Arwen, in de film gespeeld door Liv Tyler

Ook tovenaar Gandalf zal opduiken in de tv-reeks. Of die rol ook opnieuw zal vertolkt worden door acteur Ian McKellen, valt nog af te wachten. De acteur zelf is in ieder geval vragende partij. Wellicht neemt Viggo Mortensen de rol van Aragorn niet opnieuw op.

Ian McKellen als Gandalf. De acteur is vragende partij om in de serie opnieuw de rol van de tovenaar op zich te nemen.
rv Ian McKellen als Gandalf. De acteur is vragende partij om in de serie opnieuw de rol van de tovenaar op zich te nemen.

Gigantisch budget

Ook raakte bekend dat Amazon een gigantisch budget vrijmaakt voor de tv-serie. Na een heuse biedingsoorlog met Netflix legde Amazon liefst 250 miljoen dollar op tafel voor de tv-rechten. Maar nu lekte ook uit dat Amazon ongeveer een miljard dollar zal besteden aan de productie van de reeks.

Ter vergelijking: de aflevering ‘The Battle of the Bastards’ in het zesde seizoen van ‘Game of Thrones’ kostte ongeveer 8 miljoen dollar. Stel dat er 15 afleveringen per seizoen van de nieuwe ‘Lord of the Rings’-reeks worden gemaakt, dan voorziet Amazon een budget van meer dan 13 miljoen dollar per aflevering.

'The Battle of the Bastards' zou zo'n 8 miljoen dollar hebben gekost.
rv 'The Battle of the Bastards' zou zo'n 8 miljoen dollar hebben gekost.

De opnames zouden in 2019 beginnen. In tegenstelling tot de filmlocaties zou er nu niet alleen in Nieuw-Zeeland worden opgenomen. Ook in Groot-Brittannië en andere plaatsen in Europa zou er worden gefilmd.

Netflix

Amazon investeert niet zomaar een fortuin in ‘Lord of the Rings’. De streamingdienst hoopt dat de serie het breekijzer tot het grote succes kan worden. Dat de reeks zal verschijnen nadat ‘Game of Thrones’ is afgelopen, is natuurlijk niet toevallig. Amazon hoopt dat de ‘GoT’-fans massaal zullen afstemmen op de nieuwe ‘Lord of the Rings’-reeks. Daarmee hoopt Amazon eindelijk ook wereldwijd te kunnen doorbreken als streamingdienst. Op dit moment is Amazon vooral succesvol in de VS. Dankzij ‘Lord of the Rings’ hoopt het eindelijk ook in Europa een volwaardige concurrent voor Netflix te kunnen worden.

De eerste aflevering van de nieuwe ‘Lord of the Rings’-serie zou in de zomer van 2020 worden uitgezonden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • James Holden

    Eerste The Expanse van SyFy-channel gered en nu dit. Straks ga ik Netflix nog opzeggen en Amazon-prime erbij nemen :) Goed bezig Jeff Bezos!