Exclusief voor abonnees

Alloo volgt ex-politierechter Mireille Schreurs: "Een boete moet je voelen, maar je moet er toch geen volledige familie mee straffen?"

Schreurs' laatste maanden als politierechter in Aalst zijn vanavond te zien in 'Alloo in de politierechtbank' op VTM.
VTM Schreurs' laatste maanden als politierechter in Aalst zijn vanavond te zien in 'Alloo in de politierechtbank' op VTM.
Na een kleine maand pensioen is er voor voormalig politierechter in Aalst Mireille Schreurs nog geen sprake van een zwart gat. Maar 34 jaar achter de hamer laten zich ook voor mevrouw Karel De Gucht voelen. "In al die jaren leerde ik vooral dit: er bestaan nog steeds meer goede dan slechte mensen."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vangeel guido

  Ja een boete van 100000frank 9 maanden rijverbod en 6 maanden cel met 2 jaar voorwaardelijk voor een vluchtmisdrijf op mijn 17 de jaar voor een bluts die men uit de auto geduwd had met de hand,vond ik er echt over in 1976.Ik had geen geld dus mijn ouders moesten het betalen.En het staat nu nog steeds op mijn rijbewijs en papier goed gedrag krijg ik niet.

 • Edith Bastiaensens

  Boetes zouden een percentage van het inkomen van de dader moeten zijn. Dat zou het eerlijkste zijn en voor iedereen even voelbaar. Een veelpleger met een auto van meer dan 100000 euro, die lacht eens met een boete van 2000 euro.

 • paul van de velde

  34 jaar zitten en dat laat haar voelen ?Wat voor een pensioen heeft die voor het zitten ? Ik heb 45 jaren moeten werken met weinig zitten en krijg maar 1300€ pensioen. Maar ja de vrouw zijn van een top .......... !

 • Lucie Vervaeke

  Was zeer goede rechter , bekwaam, eerlijk.

 • Carla Van Geel

  "De elite" heeft wel evenzo recht op het onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen is dan een gewoon mens. En.. er zijn veel meer 'gewone' mensen die veel te snel de roddel geloven die door sommige politici in de krant gegooid wordt uit eigenbelang en machtswellust dan wat men "de elite" noemt die ook zoals elk mens fouten heeft maar meestal hun hersenen gebruiken vooraleer ze een woord zeggen, schrijven.