Aflevering ‘Golden Girls’ van streamingdiensten verwijderd vanwege moddermaskers

The Golden Girls
Hulu The Golden Girls
De beslissing van streamingservice Hulu om een aflevering van de serie ‘The Golden Girls’ uit het assortiment te halen, heeft voor veel kritiek gezorgd. In de episode hebben personages Blanche en Rose een moddermasker op en is de grap dat zij bang zijn dat dat door hun Afro-Amerikaanse gasten voor blackface wordt aangezien.

Onder meer schrijfster Roxane Gay, die zich de afgelopen tijd sterk heeft uitgesproken voor de Black Lives Matter-beweging, liet zondag van zich horen op sociale media. “Die aflevering van ‘Golden Girls’ is geen blackface”, twitterde ze. “Dit verwijderen is raar, contraproductief en onnozel. Het doet afbreuk aan de inspanningen om echt een einde te maken aan racisme. Het is gewoon zo dom.”

Schrijfster en activiste Erica Williams Simon liet op Twitter weten: “Ten eerste hadden ze een moddermasker op, het was geen blackface. Ten tweede: sinds wanneer staat 'stop met ons vermoorden' gelijk aan 'haal alsjeblieft een aflevering van ‘Golden Girls’ weg’? Dat heb ik nergens op een spandoek zien staan tijdens de protesten.”

De critici kregen veel bijval op sociale media. Zo schrijft een ander: “Dorothy, Rose, Sophia en Blanche zijn de minst problematische witte vrouwen op televisie. Wat best indrukwekkend is aangezien die show in de jaren 80 werd uitgezonden.”

The Golden Girls: Beatrice Arthur (links), Rue McClanahan (midden) en Betty White.
EPA The Golden Girls: Beatrice Arthur (links), Rue McClanahan (midden) en Betty White.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrik De Weirdt

  De politieke correctheid begint stilaan de spuigaten uit te lopen. Straks eisen ze nog dat blanken niet meer mogen zonnen: hun kleurtje zou op blackface kunnen lijken.

 • Paul Keulemans

  Er zitten toch veel volslagen incapabele mensen op posten waar ze niet thuis horen. een baviaan neemt betere beslissingen dan vele van die overbetaalde CEO's in die sector.

 • Denny Nuyts

  De wereld wordt steeds gekker. Om mensen die er aanstoot aan kunnen nemen niet voor de borst te stoten. Ik wil die mensen niet kennen.

 • ludo scheepmans

  Kan het nog zotter worden.

 • Bruno Weymeis

  Als dit moet verwijderd worden moet Europees commissaris Reynders dat nog veel meer!