Acteur Ward De Ravet (88) overleden

Ward De Ravet in 'Slisse en Cesar' (1982).
VRT Ward De Ravet in 'Slisse en Cesar' (1982).
De Antwerpse acteur Ward De Ravet is vanmorgen op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de zoon van de acteur. De Ravet maakte deel uit van het Dramatisch Gezelschap van de BRT en speelde in bekende tv-reeksen zoals 'Slisse en Cesar', 'Kapitein Zeppos' en 'Johan en de Alverman'.

In de beginjaren van VTM speelde hij de hoofdrol in de reeks 'Commissaris Roos'. Daarnaast was hij ook verbonden aan de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg (KNS). In 2000 was hij nog te zien in de Kabouter Plop-film 'Plop in de wolken'.

De Ravet was een gevierd en veelgevraagd acteur. Hij begon in de jaren 50 bij de KNS en speelde mee in tientallen stukken, waaronder 'De Kersentuin' van Tsjechov, 'Suiker' van Hugo Claus en 'Othello' van Shakespeare.

Hij speelde ook talrijke rollen in films en series van de openbare omroep BRT/BRTN/VRT en vtm. Een greep uit zijn ruime palmares: 'Kapitein Zeppos', 'Johan en de Alverman', 'Mira', 'Het Zwaard van Ardoewaan', 'Slisse & Cesar', 'De Paradijsvogels', 'Het Pleintje' en 'De Bossen van Vlaanderen.

Hij werd in 1995 door de Antwerpse Snorrenclub uitgeroepen tot Snor van het Jaar.

De Ravet werd verzorgd in een rusthuis in Zandhoven.

Ward De Ravet als 'Commissaris Roos' op VTM.
UNKNOWN Ward De Ravet als 'Commissaris Roos' op VTM.