Acteren zit Callboy Rik Verheye in het bloed: “Ik fakete ooit een epilepsieaanval en ze geloofden het”

De Callboys, met Rik Verheye tweede van rechts
SBS De Callboys, met Rik Verheye tweede van rechts
Vanaf 5 september zijn Rik Verheye (32), Matteo Simoni (31), Stef Aerts (31) en Bart Hollanders (35) opnieuw te zien als de extravagante gigolo’s Jeremy, Devon, Wesley en Randy in het tweede seizoen van ‘Callboys’. In HUMO vertellen ze over vriendschap, vader worden en mannen die borstvoeding geven. En over acteren als redding. 

“Ik ben opgegroeid in de nogal, euh, aparte microkosmos van Knokke”, vertelt Rik Verheye. “Als kind vond ik dat geweldig, maar ik voelde wel dat het tijd werd om mijn vleugels elders ook uit te slaan. Studio Herman Teirlinck in Antwerpen was een logische stap, maar het had ook anders kunnen uitdraaien. Mijn mama stond er helemaal alleen voor, ook financieel. Dankzij haar heb ik die kansen gekregen en ben ik wie ik nu ben. Anders was ik misschien een vastgoedmakelaar met obligate golfkar in Knokke geworden. Wat niet wegneemt dat ik elke week ‘e keer weerspoele’ naar Knokke.”

Acteren deed Verheye echter al lang voordat hij naar Studio Herman Teirlinck trok, geeft hij toe. “Ik wil hier niet te makkelijk de kaart van de overleden vader trekken, maar doordat ik al vroeg zonder mijn pa verder moest, ben ik de lichtheid gaan cultiveren. Eigenlijk heb ik mijn hele jeugd lang gespééld: ik voerde een vrolijk theaterstuk op om mezelf te beschermen tegen het besef dat het leven heel wreed kan zijn”, klinkt het. “Ik herinner me nog een kerstmarkt in Knokke waarop mijn beste vriend en ik ons verkleed hadden als Turkse bloemenverkopers. Op een bepaald moment kwamen we natuurlijk de verkeerde mensen tegen en dreigde ik geweldig op m’n muil te krijgen. Ik fakete een epilepsieaanval, en dat wérkte. Gelukkig, want ik had die aanval zo overtuigend gespeeld dat er een paar nekwervels verschoven waren (lacht). Om maar te zeggen: ik zocht de grenzen op, ik spéélde voortdurend. En toen ik op mijn 16de naar de kunsthumaniora ging en besefte dat ik acteur wilde worden, was dat mijn redding. Zo heeft het allemaal wat structuur gekregen, en heb ik rust en richting gevonden.”

Lees het volledige interview met de Callboys in Humo.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geuns Robin

  Epilepsie aanval faken?? Serieus! Leuk om te lezen voor mensen die echt epilepsie hebben!

 • Gerard Braeckmans

  Televisie begint stilaan degoutant te worden.

 • marc castermans

  Hij facet al jaren een Club Bruggesupporter te zijn, maar in zijn hart is hij een Anderlecht supporter ... hihihi.

 • Gaston FOUBERT

  Ik liet me ooit voor dood vallen en mijn Sint-Bernard geloofde erin....

 • robrecht Peeters

  dat valt te onthouden. hopelijk kunnen de politielui ook lezen...een grapje