90.000 euro voor protheses: HLN, Qmusic en Dag Allemaal zamelen geld in voor Hannelore uit 'Over Winnaars'

vtm

Hannelore Vens (27) uit Brugge was gisteravond de eerste van vijf 'Over Winnaars' die samen met Koen Wauters het onmogelijke realiseerden. Hannelore verloor haar benen drie jaar geleden bij een ongeval, ze kreeg een appelflauwte in het station en viel op de sporen. In de uitzending op VTM zag de kijker hoe zij mits speciale protheses tot aan de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu kon wandelen. 

Groot was de consternatie toen bleek dat Hannelore na aflloop de -weliswaar peperdure- protheses weer moest afgeven. De reacties op sociale media waren overweldigend. Daarom hebben Het Laatste Nieuws, Qmusic en Dag Allemaal samen beslist om een inzamelactie op touw te zetten om het geld voor de protheses van Hannelore op te halen. 

De actie heet 'Stap voor Stap Hannelore'. De Q-dj's gaan donderdag al wandelend radio maken, en zij blijven gaan tot het geld binnen is - zo'n 90.000 euro. Het Laatste Nieuws wandelt mee; via HLN.be krijg je regelmatig updates over hoe het de wandelaars vergaat. En ook Dag Allemaal schaart zich achter deze actie. Verdere praktische details over 'Stap voor Stap Hannelore' volgen nog. Maar dat er gewandeld zal worden, naar voorbeeld van Hannelore, is alvast een zekerheid!
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ann Verhaert

  Bij de ministers en voetballers het geld gaan halen zou geweldig zijn. Ik vind ook dat Hannelore die protheses verdient. Ik vind haar bovendien erg sympathiek. Zelf heb ik geen werk vanwege een psychische ziekte. Ik ben wel donor van plasma en bloed. Dus wil ik wel mijn steentje bijdragen voor een betere wereld.

 • Johan Mervillie

  Die voetballers met al hun miljoenen die ze verdienen kunnen zij geen duid in het zakje doen nee het zijn altijd de gewone mensen die het bij ons moeten oplossen het zijn zij die altijd het hart op de juiste lplaats hebben Sabine vrachten

 • Bruno willems

  Bij de ministers is eerst de profiteurs dan eigen volk

 • Raf C

  Mooi voor haar, maar er zijn nog zo mensen die dat kunnen gebruiken wat gaat u daar aan doen? Voor de ene wel en andere niet is ook niet rechtvaardig of wel?

 • Karolien Evenepoel

  Heel toffe actie. Maar er zijn nog mensen die dit nodig hebben en niet kunnen betalen!